Dinçer Vedalaşmayı Bile Beceremedi'
'26.01.2013'
haber detay

'Dinçer Vedalaşmayı Bile Beceremedi'

Bakan Dinçer vedalaşmayı bile beceremedi...İbretlik durum.

Milli Eğitim Bakanlığında devir teslim yapıldı. Bakanlığınsitesindeki açıklamaya göre Yeni Bakan Sayın Nabi Avcı konuşmasındaSayın Dinçer’e hitaben “...ekibinizle, tüm eğitim öğretim camiasıyla,öğretmenlerimizle, idarecilerimizle nasıl geceli gündüzlü çalıştığınızı, onlaranasıl bir çalışma heyecanı aşıladığınızı ve bunun verimlerini de nasıl almaktaolduğumuzun yakından şahidim.'' demiştir.

Sayın Dinçer ise konuşmasında “….Eğerçocukların daha iyi eğitim alması için gerekirse öğretmenler üzerinde,gerekirse yöneticiler üzerinde fedakarlıklar yapmak gerekiyorsa, ofedakarlıkları çekinmeden yapmak için çaba sarf ettik. Tabii bunlar mevcutstatükonun değişimiyle alakalı konular her zaman risklidir…” demiştir.

Sayın Bakanın, öğretmenler veyöneticiler üzerinde nasıl fedakarlık yaptığını pek anlamak mümkün değildir!Fedakarlığı bir kişi kendisi yapar. Başkasının üzerinde fedakarlık yapmak da nedemek! Sayın Dinçer doğru bir cümle kurmak istiyorsa, “çocuklarımızın daha iyieğitim alması için öğretmen ve yöneticilerimiz fedakarlık yapmıştır” şeklindecümle kurmalıydı.

Göreve geldiğinden bu yanaöğretmenleri hırpalayan sayın bakanımız veda ederken bile öğretmenlerin gönlünüalmayı becerememiştir. Kendi döneminde çektikleri sıkıntılar karşısındaöğretmenlerimizin yaptığı fedakarlığı açıkça ifade edip öğretmenlere hakkınıteslim etmek yerine “öğretmen ve yöneticiler üzerinde fedakarlık yaptığını”yani fedakarın kendisinin olduğunu ifade etmiştir.

Sayın Başbakan katıldığı programdabakanların alınışlarına ilişkin açıklamaları sırasında, Milli EğitimBakanlığında öğretmenlerin eş durumu atamalarının yapılmaması hususuna dadeğinmiştir. Sayın Dinçer’in en azından ailesinden, çocuğundan ayrı kalmışöğretmenlere bir teşekkür etmesi giderayak iyi olurdu.

Sayın Dinçer vedalaşmayı bilebeceremedi. Arkasında halay çeken, kurban kesen, Allah’a şükürler eden kocamanbir kitle bırakarak ayrıldı. Tüm bakanlar için ibretlik bir tablo…

Doğan CEYLAN

Yönetim Bilimi Uzmanı

Mufettişler Derneği Başkan Yrd.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.