Sınıf Öğretmenleri 4+4+4'ten Kaçtı
'11.01.2013'
haber detay

 

Sınıf Öğretmenleri 4+4+4'ten Kaçtı!'
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 2012 yılında 23 bin 559 sınıf öğretmeninin diğer alanlara, alan değişikliği yapıldığını bildirdi.
 
 
 
 
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, alan değişikliği işlemlerinin her yıl Haziran ayında yapıldığını belirterek, “Ancak 2012 yılında eğitim sisteminde yapılan değişiklik sonucunda okulların dönüştürülmesi nedeniyle öğrenci kayıtlarının alınması; okullardaki sınıf, şube ve alanlara göre haftalık ders saati sayısının belirlenmesi ve il içi ve iller arası yer değişikliğinin yapılmasını müteakip yeniden yapılan güncellemeler sonucunda alan değişikliği işlemlerine başlanabilmiştir. 2012 yılında 23 bin 559 sınıf öğretmeninin diğer alanlara, alan değişikliği yapılmıştır” dedi. 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim. 03.10.2012 
 
 
   Av. Turgut DİBEK
Kırklareli Milletvekili
Cumhuriyet Gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, 4+4+4 sistemi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı sınıf öğretmenlerine mezun oldukları yan dalda branş öğretmeni olma hakkı tanımıştır. Bu nedenle görev yapan yaklaşık 20 bin sınıf öğretmeni branş öğretmenliğine kaydırılmıştır. Sınıf öğretmenleri branş öğretmenliğine geçtiği için öğretmenlerin bu dönem okutmaya başladıkları sınıflar boş kalmıştır. 
Buna göre,
1- Okullar açılmadan önce neden bu atamalar yapılmamıştır?
2- Kaç sınıf öğretmeni branş öğretmeni olmuştur?
3- Branş öğretmeni olup sınıf öğretmenliklerinden ayrılanların yerine boş sınıflara hangi öğretmenler verilecektir? Açık ücretli öğretmenler ile mi kapatılacaktır? 
4- İlkokul, ortaokul ve liselerde, branşlara göre öğretmen açıkları ne kadardır?
5- Bakanlığınız bünyesinde kaç kadrolu, kaç sözleşmeli ve kaç ücretli öğretmen görev yapmaktadır?
6- Ücretli Öğretmenlik yapanların ne kadarı eğitim fakülteleri mezunudur? Eğitim fakültesi mezunu olmayan ücretli öğretmenlerin mezun oldukları okullar ve sayıları ne kadardır?
7- Haftada 25 saat derse giren aynı branşta bir kadrolu ve bir ücretli öğretmenin aylık ücret farkları ne kadardır?
 
MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı
 
 
 
*****
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA
İlgi:   01/10/2012 tarihliye A.01.0.KKB.0.10.00.00-86573 sayılı yazı.
Kırklareli Milletvekili Sayın Turgut DİBEK'in ilgi yazı ekinde gönderilen 7/9636 esas numaralı soru önergesi incelenmiştir.
 
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali DEMİR 4 Mayıs 2011 tarihinde Başkanlık görevine atanmış olup, halen görevine devam etmektedir.
Bilgilerinize arz ederim.
 
Ömer DİNÇER 
   Millî Eğitim Bakanı
 
 
 
Bu belge, 5070 sayılı Elektronik imza Kanununun 5 inci maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA
İlgi :   22/10/2012 tarihli ve A.01.0.KKB.0.10.00.00-90027 sayılı yazı.
Kırklareli Milletvekili Sayın Turgut DİBEK'in ilgi yazı ekinde gönderilen 7/11332 esas numaralı soru önergesi incelenmiştir.
Alan değişikliği işlemleri her yıl Haziran ayında yapılmaktadır. Ancak 2012 yılında eğitim sisteminde yapılan değişiklik sonucunda okulların dönüştürülmesi nedeniyle öğrenci kayıtlarının alınması; okullardaki sınıf, şube ve alanlara göre haftalık ders saati sayısının belirlenmesi ve il içi ve iller arası yer değişikliğinin yapılmasını müteakip yeniden yapılan güncellemeler sonucunda alan değişikliği işlemlerine başlanabilmiştir. 2012 yılında 23.559 sınıf öğretmeninin diğer alanlara, alan değişikliği yapılmıştır.
Alan değişikliği; öğretmenlerin görev yaptıkları alanlardaki ihtiyaç ile alan değişikliğinin yapılabileceği alanlardaki ihtiyaç dikkate alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan alanlara yapılmıştır. Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı kadrolu öğretmenlerle karşılanamadığı durumlarda il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince ders ücreti karşılığında görevlendirmeler yapılarak karşılanmakta, öğretmensiz eğitim kurumu ve boş geçen ders bırakılmamaktadır.
Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında 23.11.2012 tarihi itibarıyla toplam 127.212 öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır. Aynı tarih itibariyle 197.610. kadrolu sınıf öğretmeni, 2 sözleşmeli sınıf öğretmeni ve 9.303 ücretli sınıf öğretmeni görev yapmaktadır.
01.07.2012 tarihi itibariyle ek ders ücreti hariç, 9 ncu derecenin l inci kademesinde görev yapan kadrolu bir öğretmene ayda net 1.766,28 TL maaş ödenmektedir. Öğretmen ihtiyacı bulunması halinde ders ücreti karşılığında haftada 30 saat ders okutmak üzere görevlendirilenlere ise ayda net 937,97 TL ücret ödenmektedir.
Ek ders saati miktarı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76 ncı maddesi hükmü çerçevesinde belirlenmektedir.
Bilgilerinize arz ederim.
 
Ömer DİNÇER 
Millî Eğitim Bakanı
 
 
www.egitimajansi.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.