Üstün yetenekli çocuklara "barış" eğitimi verilecek
'11.07.2016'
haber detay

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje danışmanı Doç. Dr. Soner Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatın her noktasında şiddet olaylarının yaşandığını, bunun ortadan kalkması için eğitimcilerin desteğine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

"Proje çok ilgi gördü"
Polat, TÜBİTAK'ın desteklediği "Öğretmen Adayları Barış İçin Eğitiliyor" projesiyle, ocakta, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliğine üye Abant İzzet Baysal, Bartın, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Bülent Ecevit ve Kastamonu üniversitelerinin eğitim fakültelerinin üç ve dördüncü sınıflarındaki öğrencilerin eğitimden geçirildiğini bildirdi.

Projenin çok beğenilmesi üzerine TÜBİTAK'a tekrar başvurduklarını anlatan Polat, şöyle devam etti:

"TÜBİTAK ikinci başvurumuzu da kabul etti. Proje çok ilgi gördü. 31 Ağustos-6 Eylül'de Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilecek projenin hedef kitlesi, Akdeniz, Karadeniz Teknik, Ege, Kocaeli, Gazi, Yüzüncü Yıl ve Dicle üniversitelerinin eğitim fakültelerinde ikinci, üçüncü sınıflarını bitiren öğretmen adayları. Öğretmen arkadaşlarımız, sadece adaylara değil öğretmenlere de bu eğitimin verilmesi gerektiğini söylüyor. İlk eğitime 56 öğretmen adayı katıldı, ikinci eğitime 40 öğrenci katılacak."

"Üstün yetenekli çocuklar geleceğe yön verecek"
Polat, TÜBİTAK tarafından desteklenen "Üstün Yetenekli Öğrencilere Barış Eğitimi" projesinin de 4 Eylül'de başlayacağını belirtti.

Polat, "Üstün yetenekli çocuklar, ülkenin yönetiminde ya da kamusal alanda, sivil toplum alanında çok önemli yerlere gelecek çocuklar. Bunlar normal öğrencilerden daha farklı düşünen, geleceğe yön veren öğrenciler. Bu çocuklardan başlarsak, projenin toplumsal etkisinin daha fazla olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


AA




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.