Rıfat Ilgaz 104. Doğum Gününde Anıldı
'08.05.2015'
haber detay
Rıfat Ilgaz 104. doğum gününde anıldıBüyükçekmece Belediyesi, “Ustalara Saygı” gecesi kapsamında usta şair ve yazar Rıfat Ilgaz için 104. doğum günü anısına bir kutlama gerçekleştirdi .Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye sanatç
Rıfat Ilgaz 104. doğum gününde anıldıBüyükçekmece Belediyesi, “Ustalara Saygı” gecesi kapsamında usta şair ve yazar Rıfat Ilgaz için 104. doğum günü anısına bir kutlama gerçekleştirdi .Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye sanatç
 
 
Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye sanatçılar Müjdat Gezen, Orhan Alkaya, gazeteci - yazar Mete Alpman, Enver Aysever ve Rıfat Ilgaz'ın oğlu Aydın Ilgaz, Hababam Sınıfı oyuncularının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. “Ustalara Saygı” gecesine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü temsilen eşi Hatice Akgün ve Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce katıldı. 
 
 
 
Bilinmeyen yönlerini anlattılar
Usta şair ve yazar Rıfat Ilgaz'ın kişisel eşyaları ve fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışı ile başlayan "Ustalara Saygı" gecesinde Aydın Ilgaz, katılımcılarla babasının kişisel fotoğraflarını ve anılarını anlattı. Geceye katılan Müjdat Gezen, Orhan Alkaya, gazeteci - yazar Mete Alpman, Enver Aysever ve Aydın Ilgaz, Rıfat Ilgaz’ın bilinmeyen yönlerini ve Ilgaz ile ilgili anılarını anlattılar. Rıfat Ilgaz’ın hayatından bir sahneyi canlandıran Moda Sanat Tiyatrosu ve Hababam Sınıfı sahnelerini canlandıran Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyuncuları ise geceye ayrı bir renk kattı. Gecenin sonunda ise Rıfat Ilgaz'ın 104. doğum günü anısına dev bir pasta kesildi.
 
 
"Hayranlık ve saygı duyuyorum"
Gecede konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün; “Bu gece gerçekten çok heyecanlandım ve duygulandım. Çok değer verdiğim bir yazarın burada doğum yılının anılması beni çok mutlu etti. Değerli hocalarımız usta yazarımızı bizlere o kadar güzel anlattılar ki kendisine bu gece bir kez daha hayranlık ve saygı duydum. Bu geceye katılan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
 
 
 
 
 
“Büyük ustaya yakışır bir gece oldu”
Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce, “Sizlerin huzurunda bu akşam çok değerli çok güzel, çok büyük bir gece gerçekleştirdik. Büyük usta Rıfat Ilgaz’a diğer büyük ustalarla beraber büyük bir saygı gecesi gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hasan Akgün aramızda olamadılar. Burada olmayı çok istediler ama çok büyük bir engelimiz var bu akşam. Belediye meclis üyemiz Recep Alparslan’ı yitirdik. Acımız tarifsizdir. Büyük bir ustaya yakışır bir gece gerçekleştirdik. Saygıdeğer katılımcılara, siz konuklara, tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
 
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.