4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı Açıldı!
'27.11.2014'
haber detay
4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı Açıldı!
 
Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlar. Projelerde katılımcılara, olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi önem arz etmektedir.
 
Program başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız: www.tubitak.gov.tr/4004
 
4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrısı Açıldı!
 
4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlar.
 
Doğa, bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık yaratmayı, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratmayı ve toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitlelerin katılımını sağlamayı amaçlayan ve açık ve/veya kapalı mekanlarda, bilimsel içerik, konu, kavram ve süreçleri daha çok etkileşimli uygulamalarla belirli bir program dahilinde sunan etkinlikler bu çağrı kapsamındadır.
 
•      Belediyeler (Büyükşehir, İl ve İlçe) ile Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşları başvuru yapabilir.
•      TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilim Şenlikleri Destekleme Programında proje yürütücüsü olmanın koşulu; en az lisans derecesine sahip olmak ve Projenin Yürütüldüğü Kurum/Kuruluşta tam zamanlı personel kadrosunda bulunmaktır.
 
Program başvuru şartları ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız: www.tubitak.gov.tr/4007



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.