Alan Değişikliği İptali İsteyene ‘Aman Değiştirme'
'09.01.2013'
haber detay

 

Alan Değişikliği İptali İsteyene ‘Aman Değiştirme'
Alan Değişikliği İptali İsteyene ‘Aman Değiştirme' Denilmiştir.
 
Millî Eğitim Bakanı'nın “Alan değişikliği iptali isteyen öğretmenler, eğer alan değişikliğinden önceki görev yerlerine dönmeyi kabul ederlerse başvurularını kabul edeceğiz” şeklindeki açıklamasından sonra alan değiştirenlerden çeşitli sebeplerle önceki alanlarına dönmek isteyenler beklentiye girmişlerdi.
 
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından illere geçilen bilgi yazısında  ‘alan değişikliği' iptalinin sadece iller arası alan değişikliği yapanları kapsadığı ve eski görev yerlerine dönmeleri şartıyla taleplerinin karşılanacağı anlaşılmaktadır. Bakanlık, alan değişikliği iptali isteyenlere, aman değişiklik talep etme demiştir.
 
 Alan değişikliği iptalinin sadece il dışı olacak şekilde dar tutulması ve öğretmenlere geldiğiniz illere geri giderseniz iptalinizi yapayım ve geri göndereyim denilmesi talebi karşılamayıp, karşılamış gibi görünmekten başka bir şey değildir.
 
Alan değişikliği iptalinde; 2012 yılı öğretmenlerin il içi alan değişikliği sürecinde yaşanan karmaşa ve uygulamada birlikten uzak tasarruflar ortada iken; alan değişikliği başvuru sürecinde, değişiklik talebinin iptalini talep ederek bu amaçla iptal dilekçesi verenlerden, dilekçeleri çeşitli sebeplerle il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine ya da Bakanlığa ulaştırılmayanların iptal talepleri yerine getirilmemiş, kişiler yargıya yönlendirilmiştir. Hâlbuki bu durumda olanların alan değişikliği iptal taleplerinin karşılanması gerekirdi. Hukuken haklı olan bir talep göz ardı edilmiştir.
 
Mezuniyeti sınıf öğretmeni olup da Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı gibi yan alanlara sahip olan öğretmenlerden alan değiştirerek liselere geçenler, lise müfredatının ağır oluşundan dolayı alan değişikliği işlemlerinin iptalini talep edenlerin taleplerinin kabul edilmemesi, Sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği alanına alan değişikliği yapan ancak, özel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitimi konusunda gerekli eğitimi alamamış olanların iptal taleplerinin dikkate alınmamış olması hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin aleyhine olmuştur.
 
Yine bazı illerde yönetici normları ortaokullarla ilişkilendirildikten sonra alan değişikliği hakkı verilirken, bazı illerde bu hak verilmemesi uygulamada birlik ilkesi ile çelişmiş devamında haksızlıklara sebep olmuştur. Bu açıdan bakıldığında alan değişikliğinin iptali talepleri karşısında ortaya konulan yaklaşım çözüm sunmak değil çözümsüzlüğü dayatmak olmuştur.personelmeb.net
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.