Üniversite Öğrencilerine Okurken İş İmkanı
'03.06.2014'
haber detay
Üniversite Öğrencilerine Okurken İş İmkanı
 
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin uygulamaya başlayacağı Co-Op programı, öğrencilere öğrenim süreleri uzamadan, okurken iş imkânı sağlıyor.
 
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi tarafından 2014-2015 akademik yılında uygulamaya konulacak olan eğitim modeli Cooperative Education (Co-Op), üniversitedeki eğitim ile iş yerinde çalışmayı birleştirerek öğrencilerin öğrenim sürelerinin uzamadan okurken iş sahibi olmalarını sağlıyor.
 
Eğitim ile iş hayatını birbiriyle etkileşim içinde yürütmeyi amaçlayan eğitim modeli, Takı Tasarımı, Uluslararası Lojistik Yönetimi ve Uluslararası Ticaret programları ile başlayacak. Takı tasarımı, bölümü öğrencilerinin 2014- 2015 eğitim yılından itibaren derslerinin önemli bir kısmını Altınbaş Holdinge bağlı Onsa İstanbul’da görecek. Öğrenciler, fabrikada düzenlenecek atölyelerde teorik ve doğrudan üretim ve tasarım süreçlerinin içerisinde yer alacaklar. Bölümden mezun olan öğrencilerin yüzde 50’sine iş garantisi sağlayacak olan eğitim modeli, yarının dünyasının mücevher tasarımcıları yetiştirmeyi hedefliyor. Co-Op programının uygulanacağı diğer iki bölüm, Uluslararası Lojistik Yönetimi ve Uluslararası Ticaret programları için ise, Altınbaş Holdinge bağlı Transal Denizcilik ile yapılan protokole göre öğrenciler öğrenimleri sırasında derslerine ara vererek 6 ay süreyle firmada ücret karşılığında çalışabilecekler. Öğrenim süresi uzatılmadan gerçekleşecek bu uygulama sayesinde mezunlar diplomalarını aldıkları gün iş dünyasına hazır hale gelmiş olacaklar.
 
İKBU’ DAN AMERİKAN HUKUKU EĞİTİMİ
Öğrencilerini hızla değişen hukuk dünyasına hazırlamayı hedefleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, yeni ve dinamik bir fırsat olarak Amerikan Hukuku Sertifika Programını (CUSL) 2014-2015 akademik yılında hayata geçirecek.
 
 Hukuk fakültesi öğrencilerine, hukuk bürolarında, uluslararası şirketlerde, uluslararası sözleşmelerde ve tahkim davalarında kullanabilecekleri bir eğitim sunmayı hedefleyen program ABD’nin hukuk geleneğini ve hukuk sistemini ayrıntılı olarak öğrenme imkânı sağlayacak. Program kapsamındaki dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilere Amerika Birleşik Devletleri Hukuk Sertifikası (Certificate United States' Law) verilecek.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.