ÖSYM’den YGS Öncesi Üç Önemli Uyarı!
'08.01.2013'
haber detay

 

ÖSYM’den YGS Öncesi Üç Önemli Uyarı!

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS öncesi adayları uyardı.

 

1-Para yatırmak, ‘işlem bitti, artık kayıt oldum sınava girerim’anlamına gelmiyor

2-15 Ocak’tan önce mutlakma sisteme girip adaylığınızı kontrol edin

3-İstanbul’dan girecek adaylar mutlaka birinci ve ikinci giriş tercihleriniİstanbul olarak kullansınlar

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, 24 Marttayapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi adayların başvurularındasorun yaşamamaları için İstanbul’daki 4 merkezi denetledi. Ali Demir, ilkolarak ÖSYM’nin Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü içerisinde yer alanmerkezde, ardından İstanbul Fen Lisesi, İstanbul Anadolu Lisesi ve HaydarpaşaAnadolu Lisesi’ndeki başvuru merkezlerinde incelemede bulundu. ÖSYM BaşkanıDemir, denetimlerin ardından YGS başvurularının 2 Ocak’ta başladığını ve 15Ocak’ta sona ereceğini hatırlattı.

4 Ocak itibarıyla YGS için 170 bin başvuru aldıklarını, 1 milyon 900 binbaşvuru beklediklerini söyleyen Demir, adayların 15 Ocak’a kadar başvurularınıtamamlamaları gerektiğini vurguladı.

YGS’ye girme zorunluluğu bulunmayan, üniversiteye sınavsız geçecek adayların dabu tarihler arasında başvuru işlemlerini yapması gerektiğine dikkati çekenDemir, sınava başvuran adayların, şifreleriyle birkaç kez sisteme girerekbilgilerini kontrol etmesi gerektiğini anlattı.

Ali Demir, bazı adayların para yatırdıktan sonra başvurularını tamamladıklarınızannettiklerini ifade ederek, ”Para yatırmak başvuru yapmış anlamına gelmiyor.O nedenle para yatıran adayların, mutlaka başvuru merkezine giderek veyainternet üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

15 Ocak’tan önce kontrol edin

Tamamladıktan sonra da mutlaka zaman zaman bilgilerini kontrol etmelerigerekiyor” diye konuştu. Adayların kontrollerini 15 Ocak’tan önce yapmalarının,olası sorunları da düzeltme imkanı sağlayacağını belirten Demir, ’Tümadayların, 15 Ocak’tan önce mutlaka sistemimize girerek bilgilerinin doğru olupolmadığını kontrol etmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

İstanbul’u 9’a böldük

İstanbul’daki adayların sınava girecekleri binalara atamalarında,iyileştirmeler yapmak amacıyla kenti 9 bölgeye ayırdıklarına işaret eden Demir,böylece adayların, evlerine daha yakın yerlerde sınava girebileceklerinisöyledi. Demir, İstanbul’da sınava girecek adayların 1. ve 2. tercihlerini bukent olarak yapmalarını önerdiklerini, şehir dışına göndermek istemediklerinikaydetti.

Bir adayın ikametgah ya da okul adresinin, birinci tercihini belirlediğinivurgulayan Demir, ikinci tercihlerinin adreslerine yakın yerlerde olmasınıistediklerini söyledi. Ali Demir, okul adresi ya da ikametgah adresi İstanbulolmayan adayların da burayı tercih etmesini istemediklerini belirtti. Bu yılilk kez YGS’de 5, LYS’de ise 8 din kültürü ve ahlak bilgisi sorusunun yeralacağına dikkati çeken Demir, bunun için örnek sorular hazırladıklarını,sınavda da buna benzer soruların bulunacağını ifade etti.

Haberin devamı için tıklayın!!!




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.