Memurun Yıllık İzni 42 Güne Çıkarılmıyor.
'08.01.2013'
haber detay

 

Memurun Yıllık İzni 42 Güne Çıkarılmıyor...

Bugün Gazetesi yayınladığı haberde; Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan toplantıda, memurun yıllık izninde kullanılan "gün" kavramının "iş gününe" dönüştürülmesi kararı alındığını duyurdu. Gazetede bu sayede, 10 yılını doldurmamış memurların 20 yerine 28 gün izin yapacağını iddia etti.

 

 

Gazetenin yaptığı bu haberin doğru olma ihtimali bulunmuyor. Bu konu daha önce de gündeme gelmişti. 2005 yılındaki Kamu Personel Reformu görüşmelerinde gündeme gelen bu düzenleme, yıllık izinde kullanılan "gün" kavramının "iş gününe" dönüştürülmesini öngörüyor. Ancak bu düzenlemeden son anda vazgeçildi.

Daha önce gündeme gelen ama yasalaşmayan düzenleme şu şekildeydi:

"Yıllık izin sürelerinde iki kademeli sistemden üç kademeli sisteme geçilmekte ve izin süreleri de değiştirilmektedir. Halen, 1-10 yıl arasında hizmeti olan memurların yirmi gün, on yıldan fazla hizmeti olan memurların ise otuz gün yıllık izin hakları vardır. Taslak’ta bu süreler, 1-5 yıl (beş yıl dahil) hizmeti olanlar için onbeş işgünü; beş yıldan fazla, onbeş yıldan az hizmeti olanlar için yirmi işgünü; onbeş (dahil) ve daha fazla hizmeti olanlar için yirmialtı işgünü olarak düzenlenmiştir."

Görüldüğü gibi, düzenleme şuanki yıllık izinlere denk gelmektedir. Yıllık izinlerin, gazetenin iddia ettiği gini 20 günden 28 güne, 30 günden 42 güne uzatılması hayatın gerçekliğine de aykırıdır.

Dolaysıyla Bugün Gazetesinde yer alan aşağıdaki haberin doğru olma ihtimali bulunmuyor.

 
 
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.