Türkiye’nin Güvenilir Yurtdışı Eğitim Danışmanlık kurumları IEFT’de...
'12.04.2014'
haber detay
 
 
Her yıl ülkemizden yaklaşık 100,000 civarında öğrenci yurtdışında lisans, yüksek lisans, doktora, dil, work and travel, staj, lise eğitimi, yaz okulu gibi programlara katılmaktadır... Türkiye’nin Güvenilir Yurtdışı Eğitim Danışmanlık kurumları IEFT’de...
Türk öğrenciler için en çok tercih edilen ülkeler İngilizce eğitim veren Anglo-Saxon ülkeleri Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya gibi ülkeler yanı sıra Almanya, Fransa, İtalya, Rusya,  Malta gibi ülkelerdir.  Türk öğrenciler son yıllarda  İspanya, Macaristan, Polonya, İsveç, Ukrayna, Çin, Malezya gibi ülkelere de ilgi göstermektedir.
 
Her yıl yaklaşık 100,000 civarında öğrencinin yarısı ülkemizde faaliyet gösteren yurtdışı eğitim danışmanlık kurumları aracılığıyla yurtdışında eğitime gitmektedir. Yurtdışı Eğitim Danışmanlık kurumları ülkemizde profesyonel bir meslek haline gelmiş ve ülkemizin  pek çok bölgesinde uzman ve deneyimli kadrolarla öğrencilerimize danışmanlık hizmeti vermektedir. Danışmanlık kurumları yardımıyla yurtdışı  eğitime katılan öğrenciler doğru ülke, okul, program seçimi yanı sıra konaklama, vize, ulaşım, karşılama gibi konularda uzman kişilerden danışmanlık hizmeti alarak yurtdışında karşılaşacakları pek çok problemi en aza indirgeyeceklerdir.
 
1990’lı yıllarda bu yana hizmet veren yurtdışı eğitim danışmanlık kurumları  yılından bu gençlere ve yetişkinlere dünyanın pek çok ülkesinde ki dil okulları, üniversiteler ve kolejlerde eğitim yapmalarını sağlamaktadır. Yurtdışı Eğitim Danışmanlık kurumları aracılığıyla yaklaşık 50,000 civarında öğrenci Yurtdışı Eğitim programlarına katılmaktadır.
 
YEDAB, YEDAD ve UED üyesi olan Yurtdışı Eğitim Danışmanlık kurumları  uzman ve deneyimli danışmanları ile öğrencilerine aşağıdaki konularda ücretsiz danışmanlık yapmaktadır.
 
Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Kurumları;
 
a) Yurtdışı Eğitim Danışmanları  eğitim durumu, dil seviyesi, ihtiyaçlar ve kariyer hedeflerine göre öğrenci analizi yapar
 
b) Öğrencinin dil, yaz okulu, sertifika, üniversite lisans, yüksek lisans, staj vs programların hangisine uygun olduğu tespit edilir.
 
c)  Eğitim alınmak istenen ülkenin vize koşulları değerlendirilir ve öğrencinin vize analizi yapılır
 
d) Öğrencinin hangi ülke veya ülkeler için uygun olduğu, ülkenin hangi şehirlerinde uyumlu olabileceği, şehrin sosyal, kültürel ve yaşam koşulları değerlendirilir.
 
e) Öğrencinin bütçe analizi yapılır, ihtiyaç ve bütçesine en uygun program seçilir. Bazı programlar için kısmi burs veya özel indirim olanaklarından öğrencinin yararlanıp yararlanamayacağı tespit edilir. 
 
f) Öğrencinin dil, sertifika, lisans, yüksek lisans programlarına ne zaman başlayabileceği vize, mali durum, öğrencinin durumu, okulların kabul kriterlerine göre tespit edilir.
 
g) Üniversite lisans ve yüksek lisans başvurusu yapan öğrencilerin not ortalaması, referansları, Toefl, Ielts gibi sınav sonuçları veya sınav günleri tespit edilir. 
 
Yurtdışı Danışmanlık kurumları ayrıca;  Vize başvurusu ve sonuçlanması, yurtdışında eğitim sonrası  kariyer fırsatları, yurtdışında yaşam, konaklama, genel güvenlik, kültürel uyum ve kültür farklılıkları, sosyal yaşam, mali durum, pasaport işlemleri, ulaşım ve iletişim danışmanlığı hizmeti verirler
 
IEFT Fuarlarına katılan Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Kurumları;
 
 
Akın Dil Eğitim
Eğitim Al
Global Vizyon Yurtdışı Eğitim
Go Campus Yurtdışı Eğitim
Horizon Yurtdışı Eğitim
IES Yurtdışı Eğitim
ISTUDY
Oxford House Yurtdışı Eğitim
Real Yurtdışı Eğitim
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.