Otomotiv Firmasından Bursa'ya Lise
'12.03.2014'
haber detay

Otomotiv Firmasından Bursa'ya Lise

Bursa'da otomotiv sanayinde faaliyet gösteren firma tarafından 380 öğrenci kapasiteli fen lisesi yapılacak.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ile ortak yapılacak proje ile Nilüfer İlçesi Özlüce Mahallesi'ne 12 bin metrekare alanda, Tofaş Fen Lisesi inşa edilecek. DOSAB tarafından yapımı başlayan ve işçiliğinin ise Tofaş tarafından üstlenildiği okul projesinin protokol töreninde konuşan Tofaş CEO'su Kamil Başaran, şu bilgileri verdi:

"Okulumuz 12 bin metrekare alanda derslikler, yurt odaları, spor ve konferans salonlarından oluşan büyük bir tesis olacak. 16 derslik, yaklaşık 280 kişiyi barındıracak 70 yurt odası olacak. 384 kişiye eğitim imkanı sunacağız. Projeyi Ağustos ayında tamamlamayı planlıyoruz. 2014- 20155 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na devredeceğiz. Bursa bir eğitim yuvasına daha kavuşacak. Ülkemizin geleceğine yön verecek nice gencin burada yetişeceğine inanıyoruz.

Firmamızı 46 yılda 20 kat daha öteye taşıdık. Tofaş kurulduğu günden bu güne otomotivde ana ve yan sanayiye gelişimine sürekli öncülük etti. Kendini sürekli yeniledi. Krizleri fırsata çevirdi. Kurum olarak ülke ekonomisine katkı sağlarken, toplum gelişimine fayda sağlayacak kalıcı projelerin peşinde koşuyoruz.
Eğitim, kültür - sanat, spor gibi alanlarda sosyal sorumluluk çalışmalarını yürütüyoruz. Otomotiv sektöründe nitelikli insan gücüne ulaşmak için yatırımlar yapıyoruz. Başaran, bu konuda her türlü proje için Fiat Laboratuvarları ile okullar arasında işbirliğimiz bulunuyor. Basketbol alanında da gençleri daha çok motive edecek, daha iyi ortamlar yaratmak istiyoruz."

Törene Tofaş CEO'su Kamil Başaran, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, DOSAB Başkanı Feridun Kahraman, DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve firma yetkilileri katıldı.

DHA




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.