Okul Terkleri İçin Mentörlük Sistemi
'12.03.2014'
haber detay

Okul Terkleri İçin Mentörlük Sistemi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitimde erken okul terklerini, mentörlük sistemiyle önleyecek.

"SUPREME" adlı AB Hayatboyu Öğrenme Programı LDV Yenilik transferi projesinin çalışmaları Bursa'da devam ediyor. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortağı olduğu projenin paylaşım toplantısı yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi:

"İnsanoğlunun en önemli özelliklerinden birisi de paylaşmak. Hepimiz bir şekilde derdimizi anlatacak insanlar ararız. Aslında çevremizde çok değerli insanlar var. Ancak bu insanlarla bir araya gelmekte zorlanırız. Anlatan ile dinleyen buluşturacak. Bir nevi koçluk sistemi olan projede mentörler öğrencilerimize rehberlik edecek. Bu projenin öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bizler için eğitimde feda edilecek hiçbir fert yok. Hedefimiz milli ve manevi duygulara sahip kaliteli insan yetiştirmek. Meslek liselerinde erken okul terkinin önlenmesiyle ilgili bu projeye ilimizde gerçekleştirdiğimiz farklı çalışmalarla da destek veriyoruz. Örneğin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl "Çalışkan Dokuzlar" projemizi uyguladık. Özellikle 9'uncu sınıfların hedef alındığı çalışmada koçluk sistemi başarıyla uygulandı."

Hayat Boyu Öğrenme programları tarafından desteklenen SUPREME adlı AB projesi, mesleki eğitim öğrencilerine yönelik olarak tasarlanmış özel koçluk programı ile mesleki eğitim kurumlarında yaşanan okul terkleri ve devamsızlıkların engellenmesi, bu yolla iş dünyası ile meslek okulları arasında sürekli ve etkin işbirliğinin desteklenmesi hedefini taşıyor. Projenin temelini uzun yıllardır Hollanda'da başarı ile uygulanan Mentor Programma Friesland (MPF) isimli mentörlük sistemi oluşturuyor. Çalışmanın ortakları arasında Türkiye ile birlikte Hollanda, Belçika, Portekiz, Litvanya, Finlandiya ve İtalya bulunuyor.

 


 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.