Minik Mucitler Afetle Mücadeleye Destek Verecek
'15.01.2014'
haber detay

Minik Mucitler Afetle Mücadeleye Destek Verecek

Dünya genelinde 80 ülkeden 230.000’den fazla çocuğun dâhil olduğu FIRST LEGO League turnuvaları ülkemizde Bilim Kahramanları Buluşuyor ismiyle yapılıyor ve Türkiye’de 10. yaşını kutluyor.

Minik mucitler bu yıl “Doğanın Gücü” temasıyla afetlere hazırlanma konusunda yenilikçi çözümler üretecekler.

“Her çocuk mucit doğar” söylemiyle yola çıkan Bilim Kahramanları Derneği gönüllüleri tarafından 10 yıldır düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor etkinliklerinin yerel turnuvaları sırasıyla 15-16 Şubat İzmir Yaşar Üniversitesi’nde, 22-23 Şubat Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde 1 Mart Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde ve 8-9 Mart İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Yerel turnuvaların ardından Bilim Kahramanları Buluşuyor ulusal turnuvası 22-23 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Bu sene 29 ilden, 166 takımın katıldığı turnuvada 9-16 yaş arası genç mucitler, takımlarıyla birlikte "Doğanın Gücü"teması kapsamında afet öncesi hazırlanmayı, afet sırasında güvende kalmayı ve afet sonrasında ise yeniden yaşama dönüşü kolaylaştıracak yenilikçi çözümler üretecek. Mucitler ayrıca, kendi yaptıkları robotlarla, bu kavramları pekiştirme adına verilen görevleri de tamamlamaya çalışacak.

“Minik mucitlerden uluslararası başarılar!”

Geçtiğimiz 9 sezonda, Open European Championship şampiyonluğu dâhil olmak üzere 15 adet uluslararası ödül alan Türk takımları, küresel turnuvalarda da oldukça iddialı. Geçtiğimiz sezon,

Bilim Kahramanları Buluşuyor 9. Türkiye Turnuvası Şampiyonu olan Özel İzmir Rota Fen Lisesi’nden “Rotatech” takımı, ülkemizi ABD’de gerçekleşen World Festival’de temsil etti ve En Başarılı

Robot Tasarım Üçüncülüğü ödülünü aldı. Bir diğer uluslararası başarı da Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden geldi ve “The Intersection” takımı Almanya’da yapılan Open European

Championship’de Takım Çalışması Birincilik Ödülü’nün sahibi oldu.

‘’9-16 yaş çocukların patent başvuruları ‘’

Geçen seneki turnuvalar sonucunda, 9-16 yaş arası gençlerin oluşturduğu 146 takımın 5 tanesi patent başvurusunda bulundu. Bilim Kahramanları Derneği’nin amacı; daha fazla takımın patent başvurusu seviyesine gelmesi. Bugün patent başvurusu yapan takımlar, yarın melek yatırımcı bulabilir, içlerinden bilim insanı, mühendis, etkin girişimciler çıkabilir. Hatta gün gelir, bu gençler

Nobel Ödüllerine aday olabilir! Neden olmasın?

Bilim Kahramanları Buluşuyor /FIRST® LEGO® League Bilgi Notu (Ocak 2014) Başarılı mühendis, mucit, girişimci Dean Kamen’in 1998 yılında teknoloji ve bilim alanında topluma yararlı liderler yetiştirmek üzere ABD’de 500 çocuğun katılımıyla düzenlenmeye başladığı FIRST® LEGO® League (FLL), Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla bu sezon 10. yaşını kutluyor.

Çocukların popstar ve futbolcu olma hayaliyle büyüdüğü ve büyütüldüğü (ama istatiksel olarak bu seviyelere gelme şanslarının çok küçük olduğu) dünyamızda, bu deneyim çocuklara “bilim insanı, mühendis olabilirsiniz” diyerek farklı bir yol açıyor. Eğer bilimsel olmayı “denemek, yanılmak ve cesaretle, yılmadan tekrar denemek” diye tanımlarsak, Bilim Kahramanları iddia ediyor: “her çocuk mucit doğar.”

9-16 yaş arası çocuklardan oluşan, 4 - 10 kişilik takımların katıldığı bir program olan Bilim Kahramanları Buluşuyor ülkemizde amatör bir ruhla gönüllüler tarafından organize ediliyor.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.