Haftasonu Kış Okulumuz Başlıyor!!!
'18.12.2013'
haber detay
Deha Koleji'nde KIŞ OKULU başlıyor!!
Deha Koleji sanat ve spor içeriği ile oluşturduğu Kış Okullarında, çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişimini desteklemek ve hızlandırmak için kalite bir eğitim sistemi uygular. 
Kış Okulu'nda yer alan branşlarımız;
 
Solfej ve Enstrüman:
Yetenek seviyeleri ne olursa olsun, her çocuğun hayatında müzik vardır. Eğitim alanı olarak müzik, çocukların  hem zihinsel, hem duyuşsal, hem de kas gelişimi yönünden bir bütün olarak katkı sağlayıcı bir özelliğe sahiptir. Müzik eğitimi alan çocukların akademik anlamdaki  başarısı da, almayan çocuklara göre oldukça şaşırtıcıdır.
 
Bale ve Modern Dans:
Sağlıklı bir bedene sahip olmaları için dünyaca kabul görmüş teknikleri derslerde uygulama, hayal güçlerini özgürce kullanabilecekleri sevgi dolu ortamda beden dillerini kullanabilmeyi öğrenme, sene sonuna gelindiğinde ise bu kazanımları paylaşma başlıca amacımızdır. . Dansı seven, ritim duygusu gelişmiş, vücut yapısı dans etmeye uygun olan öğrenciler bu kursu seçebilirler.
 
Yaratıcı Drama:
Yaratıcı drama yöntemi ile öğrenme alanlarının (görerek, işiterek, dokunarak, yaparak) tamamı kullanıldığı için çocukta öğrenme daha etkin ve kalıcı olacaktır. Bu çalışmalarda iyi-kötü, doğru-yanlış, başarılı-başarısız, yetenekli-yeteneksiz gibi yargılar yoktur. Yaratıcı drama çalışması, o an yaşanır. Yılsonu gösterisine yönelik bir çalışma değil, alternatif bir eğitim yöntemidir.
Vitray, Seramik ve Ebru :
 
Görsel Sanatlar derslerimizde; görsel algısı gelişmiş, kendini sanatsal yollarla ifade edebilen, içinde yaşadığı kültürü tanıyan, öğrenen, koruyan ve gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu üstlenen, yaratıcı ve yapıcı bireyler yetiştirilmesi hede?enir. Öğrencilerin bulundukları yaş düzeyinden başlayarak bütün yaşamları boyunca temel bir kazanım olarak kendilerini ifade etme yollarını keşfetmeleri sağlanır.
 
Hareket Gelişimi:
Temel spor eğitimi kapsamında 4-7 yaş grubu çocuklarımızın sportif branş eğitimi öncesi temel fiziksel gelişimlerini oyun formunda geliştirmeyi hedef almıştır. Bu hedef çerçevesinde tüm çocuklarımızın posturel değerlendirilmesi yapılmakta ve fiziksel ve motor beceri özellikleri değişik parkurlarla geliştirilmektedir.
 
Basketbol, Tenis ve Yüzme:
Spor yapmak çocuğun bedensel gelişiminin yanı sıra, rekabeti ve dayanışmayı öğretir, başarma ve bağımsızlık duygusunu geliştirir, ona sosyal beceriler kazandırır, sorumluluk almasını sağlar. Ayrıca spor takım çalışması alışkanlığı edinmesine de yardımcı olur.
 
İngilizce(Conversation&Grammer):
Yeni bir şeyleri kısa sürede öğrenmek çocuklar için doğuştan gelen bir yetenektir. Onlar için İngilizce dilini öğrenmek oyunsu bir çalışmadan yola çıkarak kazancı bol bir birikim olacaktır. Erken yaşta başlayan dil eğitimleri gelecek yıllarda çocuğunuzda diğer yabancı dillere olan ilgiyi arttırır ve gelecekte en az iki ya da üstü yabancı dile sahip olabileceklerini gösterir.
Kış Okulumuzda, derslerimiz bir Türk, bir Native Öğretmen ile yapılacaktır.
 
Son Başvuru tarihi; 25 Aralık 2013'tür. Detaylı bilgi için Halkla İlişkiler Birimimize başvurabilirsiniz.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.