İTÜ Bilim Merkezi’nde Çocuklar Enerji Atölyeleri ile Buluşuyor!
'10.12.2013'
haber detay
İTÜ Bilim Merkezi’nde Çocuklar Enerji Atölyeleri ile Buluşuyor!
"ENERJİK BİLİM AKADEMİSİ" İÇİN KAYITLAR BAŞLADI!
 
 
 
Çağımızın en heyecanlı konusu Enerji bu sefer haftasonu atölyelerimizin konusu oluyor. Katılımcı öğrenciler çağın kavramı enerji hakkında yepyeni bilgiler öğrenecek; güneş, rüzgar, su ve besinlerden eğlenceli düzenekler yoluyla enerji elde edecek. Kendi inşa ettikleri binaları yapacakları özel yalıtımlar ile soğuktan koruyacak. Aynı zamanda mekanik ve elektriğin temel prensiplerini “teknik seanslar” uygulamaları ile öğrenme şansını yakalayacaklar.   
Çocuğunuzun içindeki gizli mucit ve bilim adamını çıkarmanın en iyi yolu İTÜ Bilim Merkezi’ndeki Eğlen Bilim atölyelerinden geçiyor. Hayal gücü, pratik bilim ile somutlaşarak muhteşem icatlara dönüşüyor, oyun oynamak deney yapmakla, eğlenmek öğrenmekle birleşiyor! Çünkü biliyoruz ki bilim her şeyin içinde ve aslında çok eğlenceli.
İTÜ Bilim Merkezi İstanbul’un merkezi olan Taksim’de yer alıyor ve bünyesinde çocuklar için 100’e yakın deney birimi bulunduruyor. Sahip olduğu geniş iç mekanın yanı sıra, çocukların güvenle oynayabilecekleri büyük yeşil alanlara da sahip.
 
 
 
Sertifikalı Haftasonu Atölyeleri çocukları bilim ile buluşturuyor!
14 Aralık 2013 – 18 Ocak 2014 tarihleri arasında her cumartesi 1 buçuk saatlik programlar halinde, 6 hafta süren ve Eğlen-Bilim ekibi ile İTÜ Bilim Merkezinin birlikte gerçekleştireceği  4-6 yaş grubu için “Çılgın Bilim Akademisi” ve 7 – 11 yaş grubu için “Enerjik Bilim Akademisi” yeni dönemde de konusunda uzman eğitmenleri ile atölyelerine devam etmektedir. Atölyeler sonucunda sertifika verilmektedir.
Kayıt için:
Nurçin Bozkurt -Eğitim Koordinatörü
email: bilimokullari@itu.edu.tr
Tel: 05548888913 – 02122516013
www.eglenbilim.com.tr 
 
 
 
İTÜ BİLİM MERKEZİ EV SAHİPLİĞİNDEKİ ÇILGIN BİLİM 
(4-6 YAŞ) HAFTASONU AKADEMİLERİ BAŞLIYOR
14 Aralık 2013 – 18 Ocak 2014, tarihleri her cumartesi, 1 buçuk saatlik programlar halinde, 6 hafta süren ve Eğlen-Bilim ekibi ile İTÜ Bilim Merkezi’nin birlikte gerçekleştireceği  4 – 6 yaş arası katılımcılara yönelik, sertifikalı “Çılgın Bilim Akademisi” yeni dönemde de konusunda uzman eğitmenleri ile atölyelerine devam etmektedir. Bu atölyelerde hayal gücü pratik  ile, eğlenmek öğrenmekle birleşiyor!  Fizik ve kimyanın en ilginç deneylerinden, fırlayan ve patlayan roketlere, ilk robotumun  yapımından, mutfak bilimine kadar birçok ilgi çekici konuda deneyler yapmak isteyen herkes için! 
Program:
1.hafta - 13:00 -14:30 - Bitkilerle Bilim
2.hafta - 13:00 -14:30 - Çizelim Uçalım
3.hafta - 13:00 -14:30 - Pil Böcek
4.hafta - 13:00 -14:30 - Canlılar Dünyası
5.hafta - 13:00 -14:30 - Sihirli Kimya
6.hafta - 13:00 -14:30 - Vücudumuzu Tanıyalım
Bitkilerle Bilim: Tohum ekiminin nasıl yapıldığını öğrenir. Kendi tohumunu ekerek onu büyütmeye çalışır.
Çizelim Uçalım: Tabela üzerinde doğru bağlantıları kurar, renklendirir ve bir uçak modeli ortaya çıkarır. 
Pil Böcek: Pile bağlanan ışık devreleri ile eğlenceli böcek modelleri yapar. 
Canlılar Dünyası: Havada, karada ve suda yaşayan canlıları tanımak ve   sınıflandırmak. Oluşturulacak 3 farklı ortamla, öğrencilerin canlılar ve yaşadıkları ortamları eşleştirmelerini ve karar vermelerini sağlamak. 
Sihirli Kimya: Öğrenci maddelerin iç yapısının nasıl olduğunu uygulayarak öğrenir ve kimyanın beklenmedik sonuçlarını gözlemleme şansı bulur. 
Vücudumuzu Tanıyalım: Vücudumuzu ve iç organlarınızı tanıyarak deney ile öğrenir ve başka mekanizmaların da olduğunu fark eder. 
 
 
 
İTÜ BİLİM MERKEZİ EV SAHİPLİĞİNDEKİ
(7-11 YAŞ) ENERJİK BİLİM AKADEMİLER BAŞLIYOR
Enerji temalı akademimizde güneş, rüzgar ve su gibi yenilebilir enerji kaynaklarını kullanarak güneş böceği yapımından rüzgar vincine, yalıtım uzmanlarına kadar birçok ilgi çekici konuda deneyler yapmak isteyen herkes için!
14 Aralık 2013 – 18 Ocak 2014, tarihleri her Cumartesi 1 buçuk saatlik programlar halinde, 6 hafta süren ve Eğlen Bilim ekibi ile İTÜ Bilim Merkezi’nin birlikte gerçekleştireceği  7 – 11 yaş arası katılımcılara yönelik, sertifikalı “Haftasonu Akademileri” yeni dönemde de konusunda uzman eğitmenleri ile atölyelerine devam etmektedir.
Program:
1. Hafta 10:30 - 12:00   Elektrik Nedir? Vejetaryen Elektrik
2. Hafta 10:30 - 12:00   Güneş Enerjisi 
3. Hafta 10:30 - 12:00  Su Enerjisi
4. Hafta 10:30 - 12:00  Yalıtım Uzmanları
5. Hafta 10:30 - 12:00  Rüzgar Enerjisi 
6. Hafta 10:30 - 12:00  Basit Makinalar
Elektrik Atölyesi: Elektrik hakkında bilgi sahibi olunacak ve basit bir elektrik devresinin nasıl yapıldığını setler yardımıyla uygulanacaktır. Kısa devre yapmadan yada bir ampül patlatmadan elektriğin yolu ve yolunda karşılaştığı engeller öğrenilmeye çalışılacak.
Güneş Enerjisi: Güneş enerjisinden etkili bir biçimde yararlanmak ve güneş enerjisinin gücünü kontrollü deneyle gözlemlemek.  
Su Enerjisi: Su enerjisinin hareket enerjisine dönüşümü ve bunun kullanım alanlarıyla ilgili fikir sahibi olunacak, su değirmenlerinin işleyişine tanıklık etmelerini sağlayacak basit bir aracın yapımında yer alınacaktır. 
Yalıtım Uzmanları (Enerji Avcıları): Günümüzde enerjinin verimli kullanılması her alanda öncelikli konulardan biridir. Etkinlik süresince doğada gerçekleşen her işin aslında enerjinin bir biçimi olduğu deneylerle kanıtlanacak ve enerji verimliliği konusunda Eğlen Bilim’in hazırladığı oyun katılımcı öğrencilere oynatılacaktır. Duvar malzemelerinin öğrenciler tarafından seçileceği bir ev modeli yapılacak ve belirli sürelerde ısıtılarak yalıtım özellikleri belirlenecektir. Oyunda avcılarımıza büyük iş düşmektedir. Ellerindeki yalıtım malzemeleri ile en çok enerjiyi koruyan avcılarımız. geleceğimizi de güvenceye alacaktır.
Rüzgar Enerjisi: Katılımcılar rüzgar enerjisinden faydalanmanın yollarını öğrenecek ve basit bir rüzgar tribününün kurulumunda aktif yer alarak keşfedeceklerdir.
 
 
Eğlen Bilim, Bilim Atölyeleri, Bilim Gösterileri, televizyon program örnekleri ve daha fazlası...
 

Eglen Bilim from eglenbilim on Vimeo.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.