KUGlobalAid Lise ve Üniversitelileri Buluşturuyor!
'10.12.2013'
haber detay
KUGlobalAid Sertifika Programı, sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışıp, sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratmayı amaçlayan lise ve üniversite öğrencilerini bilgilendirmek amacıyla 14 Aralık Cumartesi günü ‘Global Katılım Semineri’ düzenliyor.
 
Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde gerçekleştirilecek etkinlik; öğrencilerin, ulusal ve uluslararası sivil toplum ve sosyal girişimcilik kuruluşlarının yanı sıra sosyal sorumluluk sahibi liderlerle birebir iletişim kurmasına olanak sağlayacak.
 
Koç Üniversitesi Uluslararası Programlar Ofisi (OIP) öncülüğünde kurulan öğrenci yardım grubu KUGlobalAid, düzenlediği sertifika programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışıp, sosyal sorumluluk projeleriyle fark yaratmayı amaçlayan lise ve üniversite öğrencilerini yönelik ‘Global Katılım Semineri’ düzenliyor.
 
14 Aralık Cumartesi günü Koç Üniversitesi Rumeli Feneri Kampüsü’nde 09.30-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik, öğrencilerin ulusal ve uluslararası sivil toplum ve sosyal girişimcilik kuruluşlarının yanı sıra sosyal sorumluluk sahibi liderlerle birebir iletişim kurmasına olanak sağlayacak.
 
TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Yaratıcı Fikirler Enstitüsü Engin Önder, TEGV Eski Genel Müdürü Nurdan Şahin ve Mikado Danışmanlık Kurucusu / Ashoka Üyesi Serra Titiz’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, 20’yi aşkın yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşu stant açacak.
Seminer, gala yemeği ve fuar başlıklı üç bölümden oluşan etkinlik; ilham al, dâhil ol, bağlantı kur prensipleri üzerine kuruldu. Seminerde, kendi proje ve kuruluşlarında başarılı işlere imza atmış isimler "sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal girişimcilikte kariyer", "Türkiye'de sosyal girişimci genç olmak" başlıklı konuşmalarında kişisel geçmişlerinden anektotlar da sunarak, gençlere sosyal proje yaratma konusunda ilham sağlayacak. 
 
Kurulan fuar alanında gerçekleştirilecek olan “Dâhil ol” bölümünde Türkiye ve dünyadan sosyal yardım, eğitim ve çevre odaklı kuruluşlar fuar alanında açacakları stantlarla projelerini ve amaçlarını katılımcılarla paylaşacak. Farklı eğilimlere ve yeteneklere sahip gençler bu kuruluşlarla birebir iletişime geçerek gönüllülük ve kariyer odaklı fırsatlar hakkında bilgi alarak, kuruluşlara özgeçmişlerini bırakma ya da gönüllü olma olanağı bulacak. “Bağlantı kur” aşamasında ise katılımcılar konuşmacılarla ve onur konuklarıyla gala yemeği kapsamında bir araya gelerek deneyimlerini daha yakından öğrenecek, bilgi alışverişinin yanı sıra bilgi ağı oluşturacakları özel bir ortam yakalayacaklar.
 
Fuarda stant açacak başlıca kuruluşlar ise şöyle; UNESCO, LÖSEV, Uluslararası Af Örgütü, TEGV, ÇEKÜL, Greenpeace, Young Guru Academy, Pen Yazarlar Derneği, AKUT, İKSV, Vehbi Koç Vakfı, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı.
 
Etkinlik hakkında daha fazla bilgi http://globalaid.ku.edu.tr/ adresinden alınabilir ve etkinliğe katılım formu bu siteden doldurulabilir.
 
Bu etkinliğiyle ülkemizde gelişmekte olan sosyal sorumluluk bilincinin ve bu bilince sahip gençlerin yönlendirilmesi için gerekli ortamın yaratılmasını amaçlayan KUGlobalAid, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla İstanbul’dan Erzincan’a kadar bisikletlerle giderek, Erzincan’daki kadın girişimcileri destekleme projelerine dikkat çekmek için proje başlattı. Bosna Savaşı’nın getirdiği yoksulluğun ardından ülkedeki sürdürülebilir üretim faaliyetlerine destek olmak için iki kez Bosna Hersek’e giden KUGlobalAid grubu Tunus’a da giderek Umnum Bişne köyündeki su şebekesi sisteminin geliştirilmesinde katkı sağladı.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.