ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Rengarenk Kültürler Geçidi
'03.12.2013'
haber detay

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Rengarenk Kültürler Geçidi

40 farklı ülkeden yaklaşık 200 uluslararası öğrenciye eğitim veren ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, rengarenk kültürler geçidine evsahipliği yaptı. ODTÜ KKK BM Modeli Topluluğu, düzenlediği "kültür" temalı "Küresel Köy 2013" etkinliğinde ODTÜ KKK ve KKTC'de öğrenim gören uluslararası öğrencileri bir araya getirdi.

Ülkeler arası kültür alışverişinin, sevgi ve barışın gelişimini desteklemek üzere yapılan Küresel Köy 2013 etkinliğine çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı. Etkinlikte, temsil edilen her ülke için Kültür ve Kongre Merkezi'nin fuayesinde oluşturulan stantlarda dekoratif objeler, resimler, posterler sergilendi. Geleneksel giysileri içinde Küresel Köy 2013'e renk katan çeşitli ülkelere mensup öğrenciler, yaptıkları sunumlarla ülkelerini anlattı. Etkinlik kapsamında eş zamanlı üç film gösteriminin yanı sıra, dans gösterileri, konserler ve kültür içerikli sunumlar da yer aldı.

DÜNYA BARIŞI İÇİN

Her gün pek çok kişinin barışı övdüğünü, küresel dayanışmanın önemini vurguladığını belirten Küresel Köy Organizasyon Komitesi Başkanı Subayyal İlyas, artık söylemin ötesine geçmek gerekliliğini ifade etti. Pakistanlı öğrenci Subayyal İlyas, "Biz, barışın yeryüzüne kendiliğinden geleceğine inanmıyoruz, söylemin ötesine geçip çaba sarf edilmeli, herkes kendi bulunduğu noktada bir şey yapmalı" dedi.
 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.