100'den Fazla Öğretmen Sağlık Raporu Aldı
'28.11.2013'
haber detay

100'den Fazla Öğretmen Sağlık Raporu Aldı

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, bazı ilçelerde öğretmenlerin sınava iki gün kala toplu olarak sağlık raporu aldığını tespit ettiklerini söyledi.

Konak ilçesinde 90 civarında, Bornova ilçesinde 20 civarında öğretmenin sağlık raporu aldığını belirten Bardakcı, şunları dile getirdi:

"Bunlar tek tek rapor alma değil, öyle olsa sağlık nedeniyle diyebiliriz ama mesela bir okulda 15 öğretmen toplu olarak sağlık raporu almış. Ancak biz tedbirimizi almıştık, sınavda görevli öğretmenlerin yedeklerini de belirlemiştik. Sınavla ilgili sıkıntıya neden olacak bir durum yok."
 
İlk gün oturumuna 53 bin 834 öğrenci katıldı
Öte yandan İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 8’inci sınıflar için ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavların ilk gün oturumuna 53 bin 834 öğrenci girdi.
 
Adaylar, saat 09.00'da başlayan sınav için erken saatlerde okullarına geldi. Veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı.
Sınav öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan okul yöneticileri, sınav süresinin iyi kullanılmasını, artan zamanda cevapların kontrol edilmesini istedi. Öğrenciler daha önce kendilerine bildirilen, bugün de okulların kapısına asılan listedeki sınıflarda sınava girdi. Öğrencilerin girişi sırasında polis herhangi bir arama yapmadı. Bazı öğrencilerin sınava girerken heyecandan gözyaşını tutamadığı görüldü.
 
Velilerden Yeşim Kopri de ikiz çocuklarının aynı gün sınav heyecanı yaşadığını, kendisini de onların bu duygusuna ortak olduğunu belirtti. Çocuklarının sınava iyi hazırlandığını söyleyen Kopri, şöyle konuştu:
 
"Dershaneye gidiyorlar, evde test çözüyorlar. Oyuna, kendilerine de zaman ayırıyorlar. Aşırı bir baskı uygulamıyoruz, ben de öğretmenim. Bu sınav eskiye göre daha avantajlı. Sınavın iki günde olması rahatlattı. Yanlış doğruyu götürmüyor. Çocuklar bu yıl kendilerini daha şanslı görüyorlar geçen yıla göre."



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.