Hedef 1.000 Çocuğa Ulaşmak
'27.11.2013'
haber detay

Hedef 1.000 Çocuğa Ulaşmak

Verimli Tüketim Hareketi’nde yeni dönem hedefi 1.000 çocuğa ulaşmak.

Starpet tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi Verimli Tüketim Hareketi’nde (VTH) çocukların eğitimine yönelik yeni dönem başladı. 2011 yılından bu yana yürütülen proje kapsamında bugüne dek 5 bin çocuğa çevre konulu eğitim verilirken, 2014’ün ikinci yarısına kadar sürecek yeni dönemde hedef bin çocuğa ulaşmak olarak belirlendi. Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı çocuk yuvalarını kapsayan eğitimlerin çocuklara özel olarak geliştirildiğini ve Starpet gönüllüleri tarafından verildiğini belirtti.

Akaryakıt sektörünün yüzde yüz yerli markası Starpet tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesi Verimli Tüketim Hareketi’nde (VTH) çocukların eğitimine yönelik yeni dönem başladı. Doğal kaynakların daha verimli tüketilmesine yönelik toplumsal bilinç oluşturmayı hedefleyen VTH kapsamında yeni dönem hedefi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı çocuk yuvalarındaki 1.000 çocuğa ulaşmak olarak belirlendi.


Konu ile ilgili bilgi veren Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, “VTH kapsamında çocuklarımızın eğitimine ayrı bir önem veriyoruz. ‘Ağaç yaşken eğilir’ sözünde olduğu gibi, bugünün bilinçli çocuklarının yarının bilinçli yetişkinleri olacaklarına inanıyoruz. Bu çerçevede, Starpet gönüllüleri olarak ülkemizin farklı bölgelerindeki çocuk yuvalarını ziyaret ederek, yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklara, kendileri için özel oluşturulmuş içeriğe sahip eğitimler veriyoruz. Doğadaki canlıların birbirleriyle olan ilişkilerinden çevre sorunlarına, doğayı korumak için yapılabileceklerden geri dönüşüme kadar birçok konu başlığını içeren eğitimlere Şanlıurfa’da başladık. Bugüne dek ülke genelinde 5 bin çocuğa ulaşan eğitimlerimiz, ilerleyen dönemde Tekirdağ, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Ankara, Antalya ve Balıkesir’de devam edecek” diye konuştu.

Starpet’in 2011 yılından bu yana yürüttüğü VTH’de, çocuklara yönelik eğitimlerin yanı sıra HYPERLINK "http://www.verimlituketim.com/" www.verimlituketim.com adresinde herkesin günlük hayatta uygulayabileceği, kaynakları daha bilinçli kullanmaya yönelik ipuçları ve uygulamalara yer veriliyor.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.