ECIS’den Eyüboğlu’na Toplum Hizmeti Ödülü
'27.11.2013'
haber detay

ECIS’den Eyüboğlu’na Toplum Hizmeti Ödülü

Gerçekleştirdiği projelerle geçtiğimiz yıllarda ECIS Sir Peter Ustinov Sosyal Yardım Ödülünü ve ECIS Toplum Hizmeti ödülünü alan Eyüboğlu Eğitim Kurumları bu yıl da hazırladığı proje ile ECIS Outreach Award (Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi Toplum Hizmeti Ödülü) almaya hak kazandı.

Gerçekleştirdiği projelerle geçtiğimiz yıllarda ECIS Sir Peter Ustinov Sosyal Yardım Ödülünü ve ECIS Toplum Hizmeti ödülünü alan Eyüboğlu Eğitim Kurumları bu yıl da hazırladığı proje ile ECIS Outreach Award (Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi Toplum Hizmeti Ödülü) almaya hak kazandı. Son ödülle birlikte Eyüboğlu öğrencilerinin projeleri ECIS tarafından beşinci kez
ödüllendirilmiş oldu.

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Uluslararası Bakalorya Diploma Programı’na (International Baccalaureate Diploma Programme) devam eden IB öğrencilerinin gerçekleştirdiği “Umut ile… Sevda ile… Düş ile…” isimli sosyal sorumluluk projesi, Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi ECIS tarafından Outreach Award/Toplum Hizmeti Ödülü almaya hak kazandı.

ECIS, Eyüboğlu öğrencilerini beşinci kez ödüllendirdi.

ECIS Outreach Award/Toplum Hizmeti Ödülü Amsterdam’da düzenlenen törene katılan Eyüboğlu Eğitim Kurumları Kurucusu Dr. Rüstem Eyüboğlu ve okul yöneticilerine verildi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilecek proje ECIS tarafından ayrıca 1.000 pound ile ödüllendirildi. Böylece, Eyüboğlu öğrencilerinin projeleri ECIS tarafından beşinci kez ödüllendirilmiş oldu.

Eyüboğlu öğrencileri önceki yıllarda “Özel Arkadaşların Dünyasını Keşfetme” ve “Otistik çocuklarla arkadaş olarak onların toplum yaşamından zevk almalarına yardımcı olma” projeleri ile ECIS Sir Peter Ustinov Sosyal Yardım Ödülü’ne, “Kültürel Zenginlikleri Keşfetme Yolunda Birkaç Küçük Adım” ve “Art Factory-Sanat Fabrikası” adlı projeleri ile de ECIS Outreach Award (Avrupa Uluslararası Okullar Konseyi Toplum Hizmeti Ödülü) almaya layık görülmüştü.

Umut ile… Sevda ile… Düş ile…

Süpervizörlüğünü Eyüboğlu IBDP Koordinatörü Gaye Önol’un gerçekleştirdiği “Umut ile… Sevda ile… Düş ile…” isimli sosyal sorumluluk projesinde, Eyüboğlu Koleji IBDP 1 sınıflarında okuyan 30 öğrenci yıl boyunca görev alacak. Öğrenciler proje kapsamında, farklı ekonomik ve kültürel altyapıya sahip ailelerin çocukları ile tanışarak iletişim kuracaklar ve birlikte çeşitli etkinlikler düzenleyecekler.

Birlikte duvar boyadılar

Çalışmalarına ilk olarak geçtiğimiz yıl başlanan projede Eyüboğlu Koleji öğrencileri, Ümraniye Çınardibi Kültür Merkezi’nde çeşitli kültür, sanat çalışmalarına katılan ve devlet okullarında eğitim gören 10-13 yaş arasındaki öğrencilerle bir araya gelmiş ve birlikte spor, müzik, duvar boyama, piknik gibi renkli aktiveler gerçekleştirmişlerdi. Ümraniye’de faaliyet gösteren Çınardibi Kültür Merkezi, çocukların kötü alışkanlıklar edinmelerinin önüne geçmek ve derslerine destek vermek için kurulan ve gönüllü öğretmen, eğitmen ve öğrenciler tarafından desteklenen bir yapıda hizmet veriyor.

Öğrenciler, projenin bu yılki çalışmaları kapsamında Çınardibi Kültür Merkezi’ne devam eden çocuklarla birlikte İstanbul’un tarihi ve kültürel merkezlerine ve müzelerine geziler düzenleyecek, çeşitli konser ve tiyatrolara katılacaklar. Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının projeye verdiği maddi desteğin yanı sıra Amsterdam’da düzenlenen ödül töreni çerçevesinde verilen 1.000 pound para ödülü de, 2013-2014 öğretim yılı boyunca uygulanacak olan proje için kullanılacak.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.