1 Kitabı 2 Saatte Okuyabilirsiniz
'26.11.2013'
haber detay

1 Kitabı 2 Saatte Okuyabilirsiniz

Eğitimci yazar Murat Tunalı, “Anlayarak Hızlı Okuma ve Okuma Psikolojisi” eğitimi ile kitap okumayı çok daha zevkli hale getiriyor. Zamansızlıktan kitap okumadığını söyleyenler artık bu bahanenin arkasına saklanamıyor. Öğrenciler ise uzun soruları sıkılmadan okuyup çözümlüyor ve böylece sınavlarda “zaman yetmedi” sorunu ortadan kalkıyor…

Bireysel gelişim ve öğrenme psikolojisi alanındaki kariyerini kurumlara ve kişilere yönelik eğitim seminerleri ile sürdüren Murat Tunalı, kitap okuma alışkanlığının kazanılmasını kolay ve keyifli bir hale getiriyor. Murat Tunalı’nın uyguladığı “Anlayarak Hızlı Okuma ve Okuma Psikolojisi” eğitimi ile kitap okumamaya yol açan zamansızlık, dikkatini toplayamama, anlamama gibi bahaneler ortadan kalkıyor. Öyle ki, satın aldığınız kitabı bir solukta okuyup daha kitapçıdan çıkmadan bitirebilirsiniz… İşe giderken otobüste, vapurda ya da metroda da kitabınızı rahatlıkla ve kısa sürede okumanın keyfini yaşabilirsiniz.


Kitap okumanın formatını değiştiren Murat Tunalı, hızlı okumanın öğrenilecek bilgi olmaktan ziyade kazanılacak bir alışkanlık biçimi olduğunu belirtiyor. Bu yüzden de eğitimle birlikte edinilecek bu davranış şeklini alışkanlık haline getirmek için belli bir süre uygulamak gerekiyor. Eğitim sonucunda; 1 dakikada 1.000 kelime okuyabilmenin sırrını öğrenenler, okuma hızını minimum iki katına çıkıyor. Ortalama bir kitabın bir sayfasını 30 saniyede okuyup anlamak; uykunun gelmesi sorununu ortadan kalkıyor, dikkat ve konsantrasyonu üst seviyede tutuyor. Sadece kitap okumak değil, yoğun iş temposunda çalışanlar için de sayfalarca rapor incelemek, sunum okumak daha kolay hale geliyor. Hızlı okuma tekniği öğrencilerin de hayatını kolaylaştırıp başarılarının artmasına yardımcı oluyor. Sınavlarda öğrencilerin en büyük şikayeti olan “zaman yetmedi” sorunu ortadan kalkıyor. Uzun paragraf sorularını 15-20 saniyede doğru olarak anlayıp çözebilen öğrenciler YGS, LYS, ALES, KPSS, TUS gibi sınavlardan başarıyla geçiyor.

Murat Tunalı yönetiminde gerçekleşen, "Anlayarak Hızlı Okuma ve Okuma Psikolojisi" adlı 12 saatlik (2 gün) seminere katılanlar, satın aldıkları kitapları kitapçıda oturup 1 saatte okuyarak eğitimlerini tamamlıyor. Eğitimlerin yanı sıra yazarın kaleme aldığı “Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme” kitabında yazılanları uygulayanlar da amaçlarına ulaşabiliyor.

Murat Tunalı Kimdir?

1982’de İzmir’de doğan Murat Tunalı, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden 2005 yılında mezun oldu. Akademik kariyerini yine İstanbul Üniversitesi’nde eğitim bilimleri alanında yüksek lisans yaparak devam ettirdi. Bireysel gelişim ve öğrenme psikolojisi alanındaki kariyerini kurumlara ve kişilere yönelik eğitim seminerleri vererek, çeşitli dergilerde makaleler kaleme alarak devam ettiriyor. Kültür merkezlerinde, danışmanlık şirketlerinde sayısız workshop ve seminer sunup yöneten eğitimci-yazar Murat Tunalı’nın yayınlanmış 7 eseri (Anlayarak Hızlı Okuma ve Öğrenme, Başarı Okulu, Konuşma Sanatı, Başarıya Götüren Anne Baba, Hızlı Okuma Teknikleri Eğitim Seti, Umudunu Kaybetme, Yüreğinle Yaşa.) bulunuyor. Hazırlayıp sunduğu seminer programları arasında ise; Stres Yönetimi, Hızlı Okuma Teknikleri, Etkin İletişim Becerileri, Telefonda Doğru ve Etkili Konuşma, Hafıza Teknikleriyle Öğrenmeyi Öğrenme, Zaman Yönetimi yer alıyor.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.