Üniversiteler Kapandı, Öğrenciler Yurtdışına Gönderiliyor
'21.11.2013'
haber detay

Üniversiteler Kapandı, Öğrenciler Yurtdışına Gönderiliyor

Ekvador'da eğitimde kaliteyi artırmak için farklı yöntemler uygulamaya başlandı.

2007 yılında Cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Ekvador Cumhuriyeti’nde ekonomik anlamda başarılı işler çıkaran Rafael Correa, ülkedeki 14 üniversiteyi kapattı. Akademik kalite eksikliğini ortadan kaldırmak üzere atılan bu adım ile birlikte, ülkedeki 5000’den fazla başarılı öğrenci dünyanın en iyi üniversitelerinde devlet tarafından burs verilerek okutulmaya başlandı. Ayrıca öğrenci kredilerinin faiz oranlarında da güncelleme yapılırken, akademik kariyere adım atanların borçları siliniyor.

Dünyanın birçok ülkesinde üniversiteden mezun olan öğrencilerin daha başarılı bir kariyere sahip olmaları adına teşvik edici yöntemler uygulanıyor. Bu yöntemleri büyük başarıyla uygulayan ülkelerden biri Ekvador Cumhuriyeti. Ekvador Cumhuriyeti’nde daha kaliteli ve verimli bir kariyer hedefleyen öğrencilerin kredi borçları silinerek geleceklerini daha huzurlu bir şekilde planlamalarına olanak sağlanmış oluyor.
 
Üniversiteler Kapandı, Öğrenciler Yurtdışına Gönderiliyor
 
14 üniversitenin kapatılmasının ardından hali hazırda eğitim veren üniversiteler daha fazla akademisyen ve imkân bularak çok daha iyi bir eğitim sunabiliyor. Burs sağlanarak yurt dışına gönderilen öğrenciler sayesinde de eğitim gören kişi sayısında düşüş olmuyor.
 
Öğrenci Kredilerine Düzenleme Getirildi
 
Correa, öğrenci kredilerine yönelik olan faiz oranlarında da değişikliğe gidilmesini istedi. Faiz oranları %12’den %4,6’ya düşürülürken, akademik kariyer yapanların borçları kaldırdı.
Devletlerin statülerini belirleyen en önemli noktanın eğitim olduğunu belirten Correa, eğitimde fırsat eşitliği, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve öğrencilere maddi imkanlar sağlanması gibi durumların önemini vurgularken, nitelikli insan gücünü bu şekilde ortaya çıkaracaklarını savunuyor.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.