OBSS Genç Mühendislerin Yanında
'20.11.2013'
haber detay

OBSS Genç Mühendislerin Yanında

Google Developers Group (GDG)’un İstanbul şubesinin düzenlediği DevFest, yaklaşık 1500 kişinin katılımıyla, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde yapıldı. Tüm Türkiye’de gerçekleştirilen üniversite etkinliklerinde gençlere destek vermeyi ilke edinmiş olan OBSS, bu etkinlikte de genç mühendisleri yalnız bırakmadı.

DevFest, Google tarafından yazılım geliştirme uzmanlarını bir araya getirmek amacıyla dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen bir konferanstır. 2011 yılından beri Google bu konferansların organizasyonunu GDG’lere bıraktı. “DevFest İstanbul 2013” Türkiye’de gerçekleştirilen ilk DevFest'tir.

OBSS’nin DevFest’teki standı öğrencilerden ve genç sektör temsilcilerinden yoğun ilgi gördü. Genç bilgisayar mühendisleri, OBSS’nin yaptığı projeler ve OBSS’de genç mühendislere sunulan fırsatlarla ilgili OBSS yetkililerinden bilgi aldılar. Konferansta
OBSS Mobile yöneticisi Mustafa Tan’ın “Kariyer Olarak Mobil Uygulama Geliştirme” konulu sunumu katılımcıların beğenisini topladı. Mobil’de bir kariyer yapmayı düşünen gençler sunum sonrası Mustafa Tan’ı soru yağmuruna tuttular ve deneyimlerini dinlediler.

OBSS, kurulduğu 2005 yılından beri sektörün genç temsilcileri ile kurduğu ilişkiye çok önem vermektedir. Her yıl Türkiye’deki 10 üniversiteden 60 başarılı öğrenciye burs veren OBSS, bu öğrencilere yalnızca maddi destek vermekle kalmayıp onlara yaptıkları projelerde de destek olmaktadır. Her yaz bilgisayar mühendisliği öğrencilerine bünyesinde staj olanağı sunan OBSS, en başarılı stajyerini ödül olarak Amerika’ya, San Fransisco’da düzenlenen Java One etkinliğine göndermektedir. OBSS ekibi her yıl iTalent Roadshow kapsamında Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine gitmekte, buralarda teknik eğitim seminerleri ve ödüllü yarışmalar
düzenlemektedir.

OBSS bu etkinliklerle gençlerin bilişim sektörüyle etkileşimini artırmayı, kişisel ve mesleki gelişimlerine destek vermeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerle kurulan bu pozitif iletişim sonunda teknik heyecanı ve yetkinliği yüksek gençlerin OBSS ailesine kazandırılması hedeflenmektedir.
 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.