Çocuk İşçiler İçin Çocuk Oluyoruz
'20.11.2013'
haber detay

Çocuk İşçiler İçin Çocuk Oluyoruz

İstanbul, 19 Kasım 2013- 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocuk işçiler için çocuk oluyoruz Bizimle oynar mısınız?

Hayata Destek Derneği olarak 2011 yılı itibariyle mevsimlik tarım sektöründe çalışan çocuk işçilerle sahada farklı projeler yürütmekteyiz. Türkiye’de kanunen yasak olmasına rağmen 1 milyon çocuk, işçi olarak çalıştırılıyor. Bunun %45’ini ise tarım kölesi çocuklar oluşturuyor. Bu çocuklar evlerinden, okullarından, tüm yasal haklarından uzakta bir hayat sürüyor; ömür boyu kalıcı sağlık sorunları ve en kötüsü de kalıcı yoksulluğa mahkum ediliyorlar.

‘Bu iş çocuk oyuncağı değil!’ projesi kapsamında, yaklaşan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde hem dünya çocuklarının haklarına destek vermek, hem de çocuk işçilerimizin yasal haklarına bir an önce kavuşmalarını sağlamak için kolları sıvadık.

‘Hepimiz bir gün çocuk olduk, hepimiz bugün çocuk olduk!’ temalı destek kampanyamız ‘Çocuk Olduk’ ile; toplumun dikkatini bu konuya çekebilmek ve hükümetin yasaları derhal uygulamak üzere harekete geçmesini sağlamak için desteğinize çok ihtiyacımız var.

En basitinden, bu çocukların hiç değilse ‘çocukluklarını yaşayabilmeleri’ için... 20 Kasım’da sokakta ve sosyal medyada planladığımız etkinlikler:

Sokakta:

20 Kasım sabah 8 itibariyle Kadıköy'de Halkbank’ın yanı, Çarşı otobüs duraklarının karşısındaki alan ve Beşiktaş'ta da Sinanpaşa Camii’nin yanı McDonalds’ın önündeki alanda bir yandan kuracağımız standlarimizda imza toplayacak, diğer yandan da çocukluğumuza dönüp onlarca kişiyle birlikte oyunlar oynayacak, çocukluğunu yaşamayamayan çocuk işçiler için ses çıkartacağız.

İnternette:

Profil fotoğrafları çocukluk fotoğraflarına dönüştürülecek. Herkes bir günlüğüne çocuk olacak.
‘cocukolduk’ hashtag’iyle Twitter ve Facebook üzerinde paylaşımlar yapılacak.

Evden oyuncaklarıyla çıkanlar, diledikleri bir ortamda o halleriyle pozlar vererek paylaşımda bulunacaklar.
Etkinliklerimize aktif olarak katılan kullanıcılara, seçme çizerlerin desenlerinin yer aldığı, güne özel tişörtler hediye edilecek.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.