Dershanelerden İlanlı Tepki
'19.11.2013'
haber detay

Dershanelerden İlanlı Tepki

Dershane sahipleri ve birlikler, dershanelerin kapatılmak istenmesini ortak bir ilanla eleştirdi.

ÖZ-DE-BİR (Özel Dershaneler Birliği Derneği), töder (Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği),GÜVEN-DER (Güven Dershane Sahipleri Derneği), ÖZDER (Özel Öğretim Derneği) ile pek çok kurum, dershanelerin kapatılarak özel okullara dönüştürülmesine ilanla tepki gösterdi.

Bugün birçok ulusal gazetede yer alan ilanda, dershanlerin gerekliliğinin eğitim sisteminin yetersizliğinden doğduğuna vurgu yapıldı. Ortak ilanda, hükümetin eğitim sisteminin yetersizliğini düzeltmek yerine, eğitim sistemine yardımcı olan ve fırsat eşitliğini sağlayan dershanelerin kapatılmasının anlaşılamadığı ileri sürüldü.

'Hukuksuz' vurgusu

İlanda ayrıca hala kadro bekleyen 150-200 bin öğretmenin bulunduğuna vurgu yapılarak, bu rakamın üzerine bir de dershanelerde çalışan 100 bin kişilik istihdamın da ekleneceği kaydedildi. Uygulamanın hukuksuz olduğu belirtilen ilanda, Milli Eğitim Bakanı, özel dershane ve sektör temsilcileri ile soruna çözüm bulmaya davet edildi.

İlanda, "Bu olası hukuksuzluğa karşı haklarımızı korumak zorunda kalmadan sayın Başbakanımızın gerekeni yapacağına olan inancımızı korumak istiyoruz" denildi.




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.