Firma Yöneticilerinden Gençlere Kariyer Tavsiyeleri
'19.11.2013'
haber detay

Firma Yöneticilerinden Gençlere Kariyer Tavsiyeleri

Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından düzenlenen Ekmek Arası Kariyer etkinliğinde firma yöneticileri, öğrencilerle bir araya geldi…

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü, bu yıl 6. kez düzenlediği Ekmek Arası Kariyer etkinliği ile gençlere firmaları bir araya getirdi. Yıldız Kampüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Kırmızı Salon’da düzenlenen etkinlikte, toplamda 6 oturum vardı. Etkinlik başvuruları www.yenibiris.com/ekmekarasikariyer üzerinden yapıldı. CV’leri ellerinde gelen öğrenciler, firmalarla yakın temas halinde staj ve iş olanakları üzerine konuştu.

Akyel: Yaptığınız iş size bir şeyler katmalı

 
İlk günün ilk oturumunda International Business Machines (IBM) Orta Doğu & Avrupa ve Türkiye Üniversite İlişkileri Müdürü Jale Akyel vardı. Oturuma öğrencilik yıllarında tasarladığı gelecek planlarından bahsederek başladı. “Yaptığınız iş size bir şey kazandırmıyorsa iki kere düşünmelisiniz.” diyen Akyel öğrenciler ile IBM’i tanıştırdı. Akyel sözlerine şunları ekledi: “90’lı yıllara kadar bilgisayarlar IBM donanımlı olarak satılırdı. 93 yılında ise hisselerini 200’lerden 38’lere kadar düşürdü. Fakat IBM teknoloji liderliğine kendisini adamış bir şirket. Bu yüzden kurumsal kimliği ile 102. yaşını kutlayabiliyor.”
 
Jale Akyel IBM’in öğrencilere sağladığı imkanlarla sözlerine devam etti. Aynı zamanda iş/staj görüşmeleri için öğrencilere bilgilendirmede bulunan Akyel şu noktaların altını çizdi: “Öğrenmeye açık olan insanlar her zaman bir adım öndedir. İletişim becerileri konusunda kendinizden emin olmalısınız. Ve daha önce bir iş deneyiminiz olmasa bile üniversitelerdeki kulüp faaliyetlerinde bulunmanız sizi diğerlerinden farklı kılacaktır.”
 
ASELSAN öğrencilerin gözdesi oldu
 
İkinci oturumda Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN) dört kişilik ekibiyle öğrencilerle oldu. Sunum başlangıcında “Kimler ASELSAN'da çalışmak ister?” sorusuna katılımcı öğrencilerin tamamının ilgi göstermesi ASELSAN ekibinde yüzlerin gülmesine neden oldu. Ardından, öğrencilerden ASELSAN için bir slogan düşünüp kâğıda yazmaları istendi ve kâğıtların oturum sonunda toplanacağı belirtildi. Sunumda ASELSAN’ın kuruluş nedeni, şirketin organizasyon yapısı ve Ar-Ge'ye ayrılan bütçe gibi pek çok konuda detaylı bir bilgilendirme yapıldı. Sunum sonrasında kendilerine yöneltilen pek çok soruyu yanıtlayan ekip, bu sırada soru soran öğrenciler hakkında notlar aldı. Oturumun son halkası olarak salonda bulunan tüm öğrencilerin kendilerini 1 dakika içinde tanımlamasını isteyen ASELSAN ekibi tüm bu değerlendirmelerin ''http://www.linkedin.com/company/aselsan'' sayfasında paylaşılacağını ve en beğenilen 3 öğrencinin mülakata çağrılacağını belirtti.
 
Çakır: Ne olduğunuz değil, ne öğrenmek istediğiniz önemli
 
İkinci günde TOFAŞ İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır oturuma öğrenciler tanıyarak ve öğrencilere bu sohbetten neler beklediğini sorarak başladı. Otomotiv sektörüyle ilgili birçok bilgi veren Burhan Çakır konuyla alakalı olarak, “Bu sektöre girdiğiniz zaman tiryakisi olursunuz ve başka bir şey düşünemezsiniz. Otomotiv, iş hayatının tüm boyutlarını görebileceğiniz bir sektördür.” diyerek sözlerine devam etti. Şirketin iş zenginliğinden, iş çeşitliliğinden ve iş değiştirme fırsatlarının yanında TOFAŞ için “Türkiye’yi temsil eden mozaik” benzetmesini kullanarak ne kadar geniş yelpazeli bir şirket oldukları üzerine değindi. Çakır gelen bir soru üzerine staj alımlarında okulun, bölümün, notların ve özellikle yabancı dilin kişiyi ön plana atmasındaki rollerinden bahsetti. Konuşmasının sonunda “Nerden geldiğin değil, nasıl geldiğin ve öğrenmeye, gelişime ne kadar açık olduğun önemlidir.” diyerek katılımcılara kendilerini tanımanın önemini vurguladı.
 
Vardar: Türk Halkı yüz yüze görüşmeyi seviyor
 
Etkinliğin son gününde güne Yapı Kredi Bankası İşe Alım Direktörü Ebru Vardar ile başlandı. Vardar konuşmasına Yapı Kredi Bankası’nın neden Türkiye’nin ilk 5 bankası arasında olduğu hakkında ayrıntılı bilgiler vererek başladı. Konuşmasına devam ederken, “Artık internet devrindeyiz. Neden hala şubelerinizi artırıyorsunuz?” şeklinde bir soru yöneltilince “Türk halkı işleri yüz yüze halletmeyi seviyor.” şeklinde yanıt vermesi dikkat çekici bir tespit oldu. İşe alımlarda kolaylık sağlandığının üstünü çizen Vardar, yeni mezunların bankalarında kolaylıkla işe alınabileceğini belirtti. Oturumun sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ebru Vardar, öğrencilere “İşinizi sevmelisiniz ve bunu anlamak için staj yapmanız çok önemli.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
“Kariyeriniz kendi elinizde”
 
Ekmek Arası Kariyer etkinliği son oturumunda Kibar Holding’i ağırladı. İnsan Kaynakları Müdürü Eşber Çekiç ve ekibi katılımcılara kariyerin önemini ve kariyer gelişimi için neler yapabileceğini anlattı. “Kariyeriniz kendi elimizde! Kendinizi geliştirerek aslında kariyer haritanızı çiziyorsunuz.” diyen Eşber Çekiç, ekip çalışması ve yönetici & çalışan ilişkisini anlatmak için katılımcılarla küçük bir oyun oynadı. İş seçiminin ve mesleği sevmenin önemi üzerine duran Çekiç herkese uygun bir meslek olduğu konusu üzerinde durdu. Eşber Çekiç oturum sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlamayı ihmal etmedi.
 
Ekmek Arası Kariyer etkinliğinde her oturum sonunda sertifikalar sahiplerini buldu. Firmalarla yakın temas sağlayan öğrenciler kariyer adımlarını atarken artık daha hassas davranacaklarını belirttiler.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.