Gül: Paralel Bir Eğitim Hoş Değil!
'15.11.2013'
haber detay

Gül: Paralel Bir Eğitim Hoş Değil!

Cumhurbaşkanı Gül Erzincan'da mini bir miting havasında halka hitap eden Gül; "Okullar varken okullara paralel başka bir eğitimin olması çok hoş değil. Bunun sebeplerini önce yok etmek gerekir".

Cumhurbaşkanı Gül Erzincan Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Gül dershanelerin kapatılması ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Bununla ilgili uzun vadeli bir program var gördüğüm kadarıyla. Okullar varken okullara paralel başka bir eğitimin olması çok hoş değil. Bunun sebeplerini önce yok etmek gerekir. Dershanelere ihtiyacı ortadan kaldırmak lazım. Bu arz talep meselesidir. Bunu dikkatli şekilde bütün eğitimciler konuşacaktır. İtrazlar yapılacaktır. Bunlar dinlenerek yol alınacaktır. Kesinleşmiş bir şey yok. Çalışma aşamasında. Komisyonda görüşülecektir. Genel kurula ne zaman gelecek bilemiyorum. Bütün bunlar dikkate alınacaktır."
 
Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın aktif siyaseti bırakmakla ilgili açıklamasına ise "Gayet güzel bir açıklama yaptı." şeklinde yorumda bulundu.
 
Gül öğrenci evleriyle ilgili bir soru üzerine ise, "Çok sayıda öğrenci var ama yeterince yurt yok. Öğrenci evleri bir arz talep meselesi olarak ortaya çıkıyor. Bu konularda şikayet varsa hukuken gereği yapılır. Türkiye bir hukuk meselesidir. Bu konuyu herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor gördüğüm kadarıyla." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak "CBK" ile saat 09.30'da Erzincan'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ile diğer yetkililer uğurladı. Erzincan programı kapsamında Valiliği ziyaret edecek Gül, Terzi Baba Camisi'nde cuma namazı kılacak. Taşçı Konağı Restoran'daki öğle yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, 3. Ordu Komutanlığını, Belediyeyi ve Erzincan Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek.
 
Gül, Park Masal Düğün ve Yemek Salonu'nda verilen akşam yemeğine de katılacak.
 
Abdullah Gül Erzincan'a geldiğinde mini bir miting havasında halka hitap etti.
 
İşte Abdullah Gül'ün konuşmasından satırbaşları...
 
Bu şehrin hoşgörünün saygının sevginin sembolü haline gelmiş bir şehirdir. Bundan dolayı bütün vatandaşlarımı tebrik ediyorum. Gördüğünüz gibi memleketimizin her yerinde olduğu gibi Erzincan'da da çok güzel hizmetler yapılıyor. Biraz önce indiğimiz havaalanı Türkiye'nin en güzel hava alanlarından birisi oldu. Bütün bunlar sizin için. Devletin varlığı sizin için. Kamu görevlileri sizlere hizmet için vardır.
 
Bütün gün burada kalacağım. Geceyi de burada geçireceğim. Değerli vatandaşlarım gelecek için çocuklarımıza çok güzel imkanlar hazırlayacağız. Türkiye'nin geleceği çok daha parlak ve iyi olacaktır. Ama bu hepimizin el birliği içerisinde omuz omuza ve saygı sevgi içerisinde çalışmasıyla olacaktır. Bu şehir bunun en güzel sembollerinden biridir. Hepimizin büyük bir şuur ve bilinç içerisinde birbirimize saygı sevgi ve kucaklaşmamızı ve çok daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere ulaşmamızı temenni ediyorum.

 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.