Dershane Öğretmenleri Açık Lise Öğretmeni Olacak
'15.11.2013'
haber detay

Dershane Öğretmenleri Açık Lise Öğretmeni Olacak

Dershane öğretmenleri açık lise öğretmeni olacak Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili soruların başında öğretmenler gelmektedir.

Dershane öğretmenleri hakkında A Habere açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin hiç endişeye kapılmaması gerektiğini söleyerek dershane öğretmenlerin nasıl değerlendireleceği bilgisini verdi.

Dershane öğretmenleri 2 yıl geçiş sürecinde açık liseye çevrilecek olan liselerde öğretmen olarak görev yapacaklarını, eğer bu olmazsa KPSS ve diğer özellikleri taşıyanların öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda kullanılacağını da söyledi.
 
Bakan bir üst kuruma öğrenci hazırlıyan dershanelerin kesin kapatılacağını diğer KPSS, sürücü, ingilizce ve okuma yazma kursları gibi dershanelerin devam edeceğini açıkladı.
 
Nabi Avcı: "Dershanelerin tamamı 2016’da özel okula dönüşmüş olacak.Özel okul için ekonomik durumu iyi olmayan öğrencileri destekleyeceğiz. Zaman gazetesinin bugünkü haberi sanki bizim anlattıklarımız hiç bilinmiyormuş gibi yapılmış.Dershanelerin birçoğu bizim yaptığımızı destekliyor. 4000’e yakın dershane 50 bin derslik var. Bunları lise düzeyine entegre edeceğiz. 55 bin derslik daha sisteme eklemiş olacağız. Bunu kazanç olarak görüyoruz. Bütün bunları eğitimin niteliğini artırmak için yapıyoruz. Aynı zamanda aileleri birtakım maddi külfetlerden kurtarmayı da amaçlıyoruz. Bunun yanında öğrencilerimizin sosyalleşmesini de amaçlıyoruz." dedi.

 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.