Anneler Çocukları İle Aşure Pişirerek Yarıştı
'13.11.2013'
haber detay

Anneler Çocukları İle Aşure Pişirerek Yarıştı

Aşure Türk kültürünün özünü ifade eder. Aşure tatlısının içinde bir araya gelen her malzeme de bizim kültürümüzü zenginleştiren farklılıklarımız gibidir. Farklılıkları bir arada tutan ise inanç, öze bağlılık ve hoşgörüdür. Bu kapsamda tüm yurtta çeşitli organizasyonlarla yaşatılan Aşure Ayı; bu yıl 4.sü gerçekleşen Çamlıca Anafen Okulları Geleneksel Aşure Yarışması’nda yine birbirinden heyecanlı ve keyifli anlar yaşattı…

Jüri Üyeliğini ekranların ve sofralarımızın vazgeçilmez misafiri Oktay Usta, Samanyolu Ana Haber spikeri Kemal Gülen, Kanal A İstanbul Temsilcisi Bedreddin Uğur, Burç FM Bezm-i Cihan programı yapımcı ve sunucusu Saniye Öztürk, Bugün Tv Haber Müdürü Ali Demirer, Bir zamanlar Galatasaray ve Fenerbahçe’de forma giymiş futbolculardan Mehmet Yozgatlı ve Çamlıca Anafen Okulu Müdürü Mustafa Turan’ın yaptığı aşure yarışmasında 15 yarışmacı dereceye girebilmek için marifetlerini ortaya koydu.
Annelerin çocukları ile birlikte evde pişirip getirerek jüri üyelerine sundukları aşureler tadıldıktan sonra değerlendirme tamamlanarak yarışma sonuçlandı. Çamlıca Anafen Okulları 4. Geleneksel Aşure Yarışmasının birincisi Pınar ASLAN, ikincisi Fatma KAHRAMAN, üçüncüsü Ayşe SERT ve Jüri özel ödülüne layık görülen Tuba AKDERE ve Şule ÖZBEY oldu.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Oktay Usta “: Aşure 7 temel malzemenin dışında yoruma açıktır. Her yöre ve kültürün kullandığı malzemeler birbirinden farklı lezzet katar. Yıllardır devam eden bu geleneksel aşure yarışması her geçen yıl daha çok ilgi görüyor ve geleneklerimizin yaşatılmasında örnek teşkil ediyor.”
Anafen Çamlıca Okul Müdürü Mustafa Turan; “Aşure yarışmasındaki asıl amaç birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapmak. Velilerimiz arasındaki bu hasletin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine kadar tüm ülke insanı arasında da devam etmesini temenni ediyoruz” dedi.

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.