'Fizik, Kimya, Biyoloji Öğretmenleri Neden Çok Kızgın?'
'29.08.2013'
haber detay

'Fizik, Kimya, Biyoloji Öğretmenleri Neden Çok Kızgın?'

'FİZİK-KİMYA-BİYOLOJİ ÖĞRETMENLERİNİN ATAMALARI YAPILSIN'

 

''Fizikten sınava giren öğretmen sayısı : 9181

 

Kimyadan sınava giren öğretmen sayısı : 7460

 

Biyolojiden sınava giren öğretmen sayısı :9008

 

Fizik-Kimya-Biyoloji den sınava giren toplam öğretmen sayısı : 25.649

 

Son atamada atanan Fizik öğretmeni sayısı: 62

 

Son atamada atanan Kimya öğretmeni sayısı: 64

 

Son atamada atanan Biyoloji öğretmeni sayısı: 63

 

Toplam atanan sayısı : 189

 

Fizik Kimya biyolojide sınava girenlerin %0,73 ü atandı.

 

Fizik-Kimya-biyoloji bölümlerinden açık yaklaşık olarak 5000 kişidir.

 

Bu sayıya ücretli (600 tl ye çalışan öğretmenler) eklenmemiştir.

 

Biz Fizik-Kimya-Biyoloji öğretmenleri olarak bu açıkların bir an önce kapatılmasını istiyoruz. Bu 3 Branştan sınava girmeyenler hariç yaklaşık 30.000 kişi üretime katılmadan sadece evlerinde oturmakta veya 200 tl gibi ücretlerle dersanelerde ezilmektedir. Derhal bu 5000 öğretmen açığının kapatılmasını istiyoruz. Bu yüzden fizik kimya biyolojiden toplamda en az 3000 kişinin atanması gerektiğini siz bizim haklarımızı savunması gereken değerli insanlara Politikacılara, Gazetecilere, ve Toplumu geliştirme görevi olan Sanatçılara ulaştırıyoruz.''

Milli Eğitim Bakanı’nın benzer kuşkuları var: “Yapılan sınavlara ilişkin değerlendirme sağlıklı olmuyor. Okullar arası değerlendirme birbirini tutmuyor. Öğretmenlerimiz not verirken bazılarına cömert, bazılarına tutumlu davranıyor.” diyor ki gayet haklı.

 


Sınav karmaşası sezon sonunda bitmiyor. Galatasaray, İstanbul Erkek, Kabataş gibi liseler gözde Anadolu liseleri, fen liseleri ve bazı yabancı okullar var. Bunlar için ayrıca bir sınav yapılması gündemde. Ama bu sınavlara hangi kıstaslara göre kimlerin gireceği belli değil. Mesela bu yılın Şırnaklı SBS birincisi Adalet Binici, Galatasaray Lisesi sınavına girmek için ‘Ta İstanbul’a mı gidecek?’ Türkiye’nin seçkin okullarının kapısı Anadolu’ya kapanacak mı? İstanbul Lisesi’ne kurayla mı girilecek, yoksa bu tür okullar belli bir kısım ailelerin çocuklarına mı mahsus kalacak?

 


İlginç bir eğitim sezonuna giriyoruz. Bir yandan yerel seçim hareketliliği ve gürültülü kampanyalar, diğer yanda 36 sınavın bitmez heyecanı. Cumhuriyet tarihi boyunca belki de hiçbir eğitim sezonu bu kadar çok belirsizlik ve karmaşaya gebe olmadı. Umarız MEB, bizi mahcup eder.

 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.