Yüksek Lisans Yapmak İş Dünyasında Büyük Avantaj Sağlıyor
'21.08.2013'
haber detay
Yüksek Lisans Yapmak İş Dünyasında Büyük Avantaj Sağlıyor
İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, iş dünyası içinde yüksek lisans eğitimi alanların eşit nitelik ve deneyim sahiplerine göre çok daha avantajlı olduğunu söyledi.
 
 
 
 
 
Günümüzde iş dünyasının çok daha rekabetçi bir zemine sahip olduğuna dikkat çeken İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, kariyer gelişimi için yüksek lisans eğitiminin büyük avantaj sağladığını söyledi. İş dünyasının beklentilerini karşılayan bir üniversite eğitimine ek olarak yüksek lisansın, kişinin hali hazırda sürdürdüğü mesleği içinde analiz etme, raporlama ve uygulama becerilerini yükseltecek bir eğitim olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Erciyeş şunları aktardı:
 
İşe alımda deneyimden sonra gelen en önemli kriter
“Daha yerinde saptamalar ile değerlendirmelerini mevcut işine aktaran kişilerin kariyer gelişimleri de farklı oluyor. Kişisel gelişim ve kendine yönelik yatırımlarını sürdüren kişilerin mesleki başarıları da artıyor. İşe alımlardan deneyimden sonra gelen en önemli kriterlerden biri olan yüksek lisans, ilerleyen dönemde terfi ve zam avantajı da sağlıyor.”
 
Çalışırken yüksek lisans eğitimi alın
2013 yılı mayıs ayı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’de 2 milyon 526 bin kişinin işsiz olduğuna dikkat çeken Erciyeş, “Eşit niteliklere ve deneyimlere sahip iki adaydan birinin yüksek lisansı olması durumunda, bu eğitimin adayın kişisel ve teknik gelişimine yaptığı bir yatırım olması sebebiyle, aday için avantajlı bir durum oluşturabilir” dedi. Yüksek lisansın bir zaman kaybından çok kişinin kendine yatırımı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Gülnur Erciyeş, yüksek lisansın hangi alanda yapıldığı, şirkete faydasının olup olmayacağının önemli olduğunu söyledi. 
 
Nelere dikkat etmeli?
Lisans eğitimine paralel olarak alınan yüksek lisans eğitiminin kişinin güçlü yanlarını kuvvetlendireceğini, farklı bir alanda alınan eğitiminse kişiye yeni bir vizyon katacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, alan seçilmeden önce kişisel hedeflerin doğru olarak tespit edilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. 
 
İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yönetimi, MBA, Sağlık Hukuku ve Ekonomi Hukuku alanlarında, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü’nde ise Bilgisayar Mühendisliği ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri alanlarında yüksek lisans eğitimi verildiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Sağlık Hukuku, Ekonomi Hukuku ve İşletme Yönetimi yüksek lisans programı için son başvuru tarihinin 30 Ağustos; Bilgisayar Mühendisliği ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri yüksek lisans programı için son başvuru tarihinin ise 3-6 Eylül 2013 olduğu bilgisini verdi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.