Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Atama Sorunu Meclis Gündeminde
'21.08.2013'
haber detay
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Atama Sorunu Meclis Gündeminde
İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
 
 
 
 
 
İstanbul Milletvekili Serter, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin atama sorunlarını ele aldığı önergesinde şu tespit ve sorulara yer verdi:
“2012 Yılı ilk atama kılavuzunda 330 “Bilişim Teknolojileri Öğretmeni” ataması yapılacağı duyurulmuş ve bu doğrultuda atama yapılmıştır. Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararı incelendiğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak, atanma hakkına sahip on iki bölüm bulunduğu görülmektedir. Aynı zamanda 82 üniversitede “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” bölümünün eğitime devam ettiği görülmektedir.(http://www.bte.org.tr/bote_bolumleri.html)
 
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği alanına on iki farklı alandan atama yapılması ve 82 üniversitede “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi” bölümünden öğretmenlerin mezun olması nedeniyle binlerce  “Bilişim Teknolojileri Öğretmeni” yetiştirilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen FATİH PROJESİ kapsamında, tüm okulların bilgisayarla donatılacağı, her öğrencinin TABLET BİLGİSAYARLA eğitim alacağı, sık sık Milli Eğitim Bakanlığı ve Sayın Başbakan tarafından vurgulanmaktadır.
Binlerce yetişmiş personel varken, Milli Eğitim Bakanlığı FATİH PROJESİ kapsamında Tübitak ve Türksat’tan yüksek ücretlerle personel görevlendirmesi yapmaktadır. Halka, okulların Akıllı Tahta, Bilgisayar ve Tabletle donatılacağı söylenirken, bu eğitim materyallerini öncelikle kullanması gereken Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin, kısıtlı sayıda atamalarının yapılması Fatih Projesinin amacıyla çelişmektedir.
 
Bu bilgiler doğrultusunda;
1- 2013 yılında, kaç Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ataması yapılacaktır?
2- Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kararında, Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği alanına atanma hakkına sahip on iki bölümle ilgili her hangi bir düzenleme yapılacak mıdır?
3- Fatih projesi kapsamında Akıllı Tahta, Bilgisayar ve Tabletle donatılan okullara, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin kısıtlı sayıda atanması, çelişkili bir uygulama değil midir?
4- Fatih Projesinin başlamasıyla birlikte, daha çok Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine ihtiyaç duyulmuşken, birçok okulda boş geçen, seçmeli/zorunlu “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersine ücretli öğretmenler mi girecektir?
5- 2013 yılı KPSS A grubu ve öğretmenlik alanına,
a) Bilgisayar Öğretmenliği,
b) Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği,
c) Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği,
ç) Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği,
d) Bilgisayar Mühendisliği,
e) Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği,
f) Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği,
g) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği,
ğ) Matematik-Bilgisayar Bölümü,
h) İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri,
ı) Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü,
i) Bilgi Teknolojileri,
bölümü mezunu, kaç kişi başvuru yapmıştır?”



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.