SBS 600 Bin Öğrenciyi Tekrar Düşündürecek
'21.08.2013'
haber detay
SBS 600 Bin Öğrenciyi Tekrar Düşündürecek
 
2013 SBS 8'de 1 Milyon 200 binden fazla öğrenci sınava katıldı. 6 Ağustosta açıklanan sınav sonuçlarına göre sınava giren öğrencilerin 600 bine yakını istediği liseye yerleşemedi. Yerleştikleri okulu beğenmeyen ve kayıt yaptırmayacak olanlarla bu sayı giderek artıyor. Uğur Koleji Genel Müdürü Mesut Taşköprü'nün konuyla ilgili açıklamaları;
 
 
 
 
 
 
Özel okul mu, İmam Hatip Lisesi mi, Meslek Liseleri mi? Kontenjanlar yeterli olacak mı?
 
2013 SBS 8'de 1 Milyon 200 binden fazla öğrenci sınava katıldı. 6 Ağustosta açıklanan sınav sonuçlarına göre sınava giren öğrencilerin 600 bine yakını istediği liseye yerleşemedi. Yerleştikleri okulu beğenmeyen ve kayıt yaptırmayacak olanlarla bu sayı giderek artıyor. Sayının artması ise kontenjan problemlerine sebep oluyor çünkü yeni sistem öğrencileri ikamet ettikleri bölgede okul seçmek durumunda bırakıyor.
 
Özel Okullarda Durum Farklı
 
Özel okullar ise bölge sıkıntısı yaşamıyor, veliler ve öğrenciler istediği sürece herhangi bir özel eğitim kurumuna kayıt yapılabiliyor. Ancak bu kurumlarda da kontenjan sıkıntısı aynı boyutta çünkü SBS'de yüksek puanlar alınsa bile aynı okulda eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler hâlihazırda özel okul kontenjanlarının önemli bir bölümünü dolduruyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uğur Koleji Genel Müdürü Mesut Taşköprü, "Bu noktada en büyük tercihi aslında veliler yapıyor çünkü öğrenciyi istemediği bir okulda okumaya zorlamak başarısızlığa ve mutsuzluğa davetiye çıkarıyor. SBS'de istediği okula yerleşemeyen öğrenciler için veliler en doğru tercihi yapmalı, çocuklarının yeteneklerini, karakter özelliklerini gözeterek okul tercihinde bulunmalı" diyor.
 
"Vakit kaybetmeden uzmanlara danışmalı"
 
Öğrencinin yetenekleri ve isteklerinin başarı için en önemli kriter olduğunu belirten Mesut Taşköprü, birçok özel okulun ve Uğur Koleji'nin bünyesinde bu konuda çalışan uzmanlar olduğunu ve vakit kaybetmeden bu uzmanlarla görüşülmesinin önemini belirtiyor.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.