İkinci tercih hakkı verilemez Mi?
'21.08.2013'
haber detay
İkinci tercih hakkı verilemez Mi?
 
 
 
 
 İkinci tercih hakkı verilemez Mi? Taşra teşkilatı eğitim yöneticileri zorunlu yer değiştirme süreci devam ediyor. 21 Ağustos 2013 Çarşamba günü tercih işlemleri tamamlanacak. Süreç iki gün uzatıldı. Doğrusu yerinde de olmuştur. Cuma günü başvuru ekranı akşam saatlerinde açılmıştı. Hafta sonu da tercih yapılabildi. Mesai saatleri içerisinde tercihlerin alınmaması sorun oluşturabilir. Zorunlu yer değiştirme için bahane arayanların bir bahanesi de elinden alınmış oldu.
Taşra eğitim yöneticileri; bulundukları bölge hizmeti süresini tamamlayan yöneticiler bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih yaptılar. Baktığımızda tercih sayısı hiç te az görünmüyor. Yine de tercihlerde bir çakışma sözkonusu olabilecektir. Taşra yöneticileri içerisinde şube müdürleri çok rahat tercihlerine yerleşecektir. Aynı şeyleri il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürleri için söylemek mümkün değildir.
 
Özellikle il müdür yardımcısı ve ilçe müdürlerinden tercihlerine yerleşemeyenler için yönetmeliğin 8.maddesinin 2. Bendine göre işlem yapılacaktır. “Tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamaları elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilecek kura sonucuna göre sırasıyla alt bölgelere re’sen yapılır.”
 
Yönetmeliğin ilgili maddesini dikkatle okuduğumuzda tercih ile yapılacak atamalarda sınır konulmamıştır. Birinci tur tercih işleminden sonra kura ile atama yapılır gibi bir hüküm yok. Yapılmaz diye de bir hüküm yok. Dernekten birçok arkadaşımızdan gelen talep, tercihlerine yerleşemeyen yöneticilere bir hak daha tanınması ondan sonra bilgisayar ortamında kura ile res’en atamaların yapılmasıdır. Doğrusu ilk defa yapılan bu uygulama da mağduriyetlere en aza indirecektir diye düşünüyorum. Yer değiştirmeye tabi tüm yönetici sayısını 2000 olarak tahmin ediyorum. Birinci turda yerleşmeyen taşra yönetici sayısı birkaç yüzü geçmeyecektir. İkinci tur tercih alınması ve atama yapılması birkaç gün içerisinde gerçekleşebilir.
 
Yer değiştirmeye uğrayacak kadro istatistikleri
 
Geçen yazımda rakamlarla taşra rotasyonundan bahsederken boş dolu tüm kadrolar ile ilgili istatistikleri paylaşmıştım. Tercih sürecinin başlaması ile birlikte münhal kadrolar netleşti. En rahat yer değiştirecek taşra yöneticileri ŞUBE MÜDÜRLERİDİR.           İlçe müdürleri ve il müdür yardımcıları bölgeler arasında yer değiştirirken sıkıntı yaşayabilirler.
 
2. sınıf ilçede 74 ilçe müdürlüğü ve 37 il müdür yardımcılığı olmak üzere 111 kadronun yer değiştirmeye tabi olduğunu görmekteyiz. 3. Sınıf il/ilçelerde ise toplam 115, 1.sınıf il/ilçelerde 120, 4. Sınıf ilçelerde 174 ilçe müdürlüğü ve 30 üzerinde il müdür yardımcılığı, 5. Sınıf ilçelerde ise 90 ilçe müdürü yine 30 un üzerinde il milli eğitim müdürlüğü kadroları zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulacaktır. Sayılara baktığımızda 4. Sınıf ilçelerden 3. Sınıf ilçeleri isteyecek yöneticilerde bir sıkışıklık yaşanacağı görülmektedir. Tercih ve hizmet puanına göre yapılacak yer değiştirme de tercih edilen ilçelerde büyük önem arz etmektedir.
 
Davut ÇALIŞKAN
 
Ueyder



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.