Microsoft Yaz Okulu’na Katılan Öğrenciler 100’e Yakın Yeni Projeye İmza Atacak
'14.08.2013'
haber detay
Microsoft Yaz Okulu’na Katılan Öğrenciler 100’e Yakın Yeni Projeye İmza Atacak
Microsoft’un bugüne kadarki en geniş katılımla düzenlediği 2013 Yaz Okulu programında 104 öğrenci, dört haftalık süreç boyunca mesleki ve profesyonel yeteneklerini geliştirirken 104 yeni projeyi hayata geçirmek için çalışacak.
 
 
 
 
Microsoft, 2013 yılı Yaz Kampı etkinliği 12 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl Microsoft Yaz Okulu’na katılan 104 öğrenci, Microsoft eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler eşliğinde teknik becerilerini geliştirmenin yanı sıra, iş odaklı becerilerini ve sosyal yeteneklerini de güçlendirme fırsatı yakalayacak.
 
4 hafta sürecek eğitimin sonunda katılan tüm öğrenciler, geliştirdikleri projelerin sunumunu gerçekleştirerek Microsoft Türkiye çalışanlarının yanı sıra basının da değerlendirmesine ve beğenisine sunacaklar. Öğrencilerin üzerinde çalışacakları projeler arasında hareketi ve sesi de işin içine katan oyun projelerinden farklı amaçlara yönelik sosyal bağlantıları güçlendirecek platformlara kadar 104 ayrı fikir yer alıyor.
 
Her Öğrenci Bir Proje Hayata Geçirecek
 
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, bu yıl gerçekleştirilecek olan Microsoft YazOkulu’na dair şunları söyledi:
 
“Bu yıl 12 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında düzenlediğimiz Microsoft Türkiye Yaz Okulu duyuru metnini yaklaşık 30 bin kişi tarafından okundu, 12 bin kişi başvuru formunu açtı, 500 civarında kişi formu doldurarak başvurdu. Başvuran öğrencilerden 100 kadarını programa kabul ettik. Başvurusu kabul edilenlerin neredeyse tamamı Windows 8, Windows Phone, Web App, XNA, Kinect ve Robot projelerine odaklanan 1sayfalık bitirme proje raporunu hazırlayarak gönderdi. Öğrencilerin stajlarının başarılı sayılması içinönerdikleri projeleri başarıyla tamamlamaları gerekiyor. Yaz okulu başarı belgesi alabilmek içinse programa eksiksiz katılımları ve program sonunda yazılı sınavı başarmaları şart.”
 
Yaz Okulu bitiminde öğrencilerin bitirdikleri projeleri Microsoft Türkiye çalışanları ve basınla da paylaşacaklarını ifade eden Cavit Yantaç, “Bu ölçekte bir çalışma bizim için de bir ilk. Daha önceki yaz okulu çalışmalarımız daha küçük ölçeklerde ve daha fazla ile yayılmış halde gerçekleştiriliyordu. Bu çabanın önemli sonuçlar ortaya koyacağına inanıyorum. Microsoft Türkiye Yaz Okulu gençlerin yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi için 100’e yakın projenin hayata geçmesi anlamına geliyor” dedi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.