Özel Okullar Sınavı İçin Çalışma Başlatıldı
'06.08.2013'
haber detay
Özel Okullar Sınavı İçin Çalışma Başlatıldı
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Gülan, “Sınav yürütme komisyonuyla birlikte ayrı bir özel okullar sınavı için çalışmalara başladık. Gerekli başvuruları yaptık. Özel okulların ayrı bir sınav yapması için Bakanlık izin verirse ilgili yönetmelikler üzerinde çalışacağız” dedi.
 
 
 
 
 
Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, oluşturduğu sınav yürütme komisyonuyla ayrı bir özel okullar sınavı yapmak için çalışmalarına başladı. Derneğin Eş Başkanı Cem Gülan, Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) bu yıl son kez yapıldığının ve kaldırılacağının açıklandığını hatırlatarak, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın yol haritasında belirsizliğin olduğunu savundu.
 
 
 
Sınava ilişkin ayrıntıların kamuoyu ile paylaşılmamasının sorunlara neden olduğunu ifade eden Gülan, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 8’inci sınıflarda bazı derslere ait sınavların merkezi olarak yapılacağını söyledi ancak nasıl yapılacağı konusunda henüz net bir şey yok. Sınav sonuçlarını Bakanlık özel okullara vermiyor. Bu nedenlerle derneğimize üye olan okullar ve üye olmadığı halde sınavla öğrenci alan okulların temsilcilerinden oluşan sınav yürütme komisyonuyla ayrı bir özel okullar sınavı yapmak için çalışmalara başladık. Gerekli başvuruları yaptık” dedi.
 
 
 
Sınavın nasıl yapılacağı, açık uçlu soruların oranının ne olacağı konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Gülan, yapacakları merkezi sınavın yine devlet kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesini istediklerini ifade etti. Sınavın merkezi olması gerektiğine dikkat çeken Gülan, “Yoksa bir standardı olmaz. Çorum’daki özel okul sınavı kolay yapabilir. Ankara’daki İstanbul’daki zor. Burada eşitsizlikler olur. Bu nedenle soruların merkezden gitmesi lazım. Açık uçlu sorular olacaksa da çok ciddi standarda dayalı okunması gerekiyor. Ayrıca sınavlara farklı gözetmenlerin gitmesi lazım. Yoksa adalet ve güvenilirlik olmaz, haksızlıklar olur” diye konuştu.
 
 
 
Birinci kademe izin için Bakanlığa başvuruda bulunduklarını anlatan Gülan, üst kademeye gitmesi ve diğer izinler için süreci başlattıklarını söyledi.
 
 
 
“Özel okulların ayrı bir sınav yapması için Bakanlık izin verirse ilgili yönetmelikler üzerinde çalışacağız” diyen Gülan, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile sınav protokolü imzalanmasının ardından isteyen okulların bu sınav sistemine dahil olacağını belirtti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.