SBS’de 6 Ders İçin 6 Farklı Sınav
'06.08.2013'
haber detay
SBS’de 6 Ders İçin 6 Farklı Sınav
MEB tarafından hazırlanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’na yönelik olarak 16 ilde yapılacak “arama konferansları” sonucunda yeni modelin 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulamaya konulması planlanıyor.
 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, ortaöğretim okullarına geçiş için hazırlanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) modelinin istişare edildiği “arama konferanslarının” dördüncüsü, İstanbul’da yapıldı. 
 
 
 
 
Mevcut SBS sisteminin değiştirileceğini ve yeni modelin 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren hayata geçirilmesinin planlandığını anlatan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, şunları söyledi:
 
 
“Mevcut SBS sistemiyle ilgili olarak öğrenci velilerinin şikayetleri vardı. Çocuklarının sınava hazırlanmak zorunda olmaları nedeniyle, sosyal aktiviteler için zaman ayıramamasından şikayet ediyorlardı. Bakanlığımız, öğrencilerin başarılarının tek bir sınavla değil, farklı derslerden, farklı tarihlerde yapılacak sınavlarla ölçülmesi için model hazırladı. Buna göre SBS sınavları yine MEB tarafından merkezi sistemle yapılacak. Fakat 6 farklı ders için, 6 farklı tarihte sınavlar gerçekleştirilecek. Temel amacı çocukları liselere yerleştirmek olan bu sınavlar, öğrencilerin kendilerini daha rahat ifade edebilmelerine imkan sağlayacak. 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren 8’inci sınıflar için uygulamaya konulacak olan sisteme, sonraki yıllarda 7’nci ve 6’ncı sınıflar da dahil edilecek.”
 
 
 
 
 
MEB tarafından hazırlanan yeni SBS modelinin, 16 ilde yapılacak toplantıların ardından son şeklini alacağını vurgulayan Yıldız, “Sayın Bakanımız Avcı bugünkü toplantıda yaptığı konuşmada, yeni modelin olumlu yönlerinin övülmesinden ziyade, olumsuz yönlerinin gündeme getirilmesini, eleştirilmesini istedi. Zira tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda, modele son şekli verilecek” diyerek sözlerini tamamladı.
Konferansa, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın yanı sıra, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Asım Balcı ve Salih Çelik, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğrenciler, öğretmenler, okul müdürleri, veliler ve okul-aile birliği temsilcilerinden oluşan 50 kişi katıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yeni SBS projesinin tartışılacağı konferanslar için 16 il belirlediğini belirterek, “İstanbul’da bugün 4’üncü toplantı gerçekleştirildi. Sayın Bakanımız Nabi Avcı ve diğer yöneticilerin yanı sıra, öğrenci, öğretmen, okul müdürü, veli, okul-öğrenci birliği temsilcileri gibi, tüm paydaşların katılımıyla yapılan toplantı, demokratik bir ‘arama konferansı’ şeklinde geçti” dedi.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.