'Lise Kayıtlarında Karmaşa Yaşanacak'
'04.08.2013'
haber detay
'Lise Kayıtlarında Karmaşa Yaşanacak'
CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan uyardı: “Lise kayıtlarında karmaşa yaşanacak”
 
 
 
 
 
“Eğitimartık yapboz değil, bozuyorlar, yeniden yapamıyorlar”
 
CHP AnkaraMilletvekili Gülsün Bilgehan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın altyapı hazırlığınıtamamlamadan alelacele attığı adımların eğitimi daha da sıkıntılı halegetirdiğini belirterek, “Önce genel liseleri kapatıyoruz, hepsini Anadolulisesi yapıyoruz denildi. Şimdi de imam hatiplerin ve meslek liselerinin içindegenel lise sınıfları açmayı planlıyorlar. Önce bütün liselere imam hatiplerdegörülecek dersler koydular, şimdi imam hatiplere genel lise sınıflarıaçıyorlar. Milyonlarca veli ve öğrenci şaşkınlık içinde” dedi.
 
 
 
Bilgehan, yaptığıyazılı açıklamada, SBS sonuçlarının 6 Ağustos’ta açıklanacağını hatırlatarak,sonrasında ise lise kayıtları için tam bir karmaşanın yaşanacağı uyarısındabulundu.
 
Milli EğitimBakanlığı’nın genel liseleri kapatarak, Anadolu Lisesi’ne dönüştüreceğiniaçıklamasının ardından, kendisini arayan onlarca velinin, “Çocuğumuz Anadolulisesini kazanamazsa meslek lisesine de göndermek istemiyoruz. Özel okula dagönderecek durumumuz yok. Ne yapalım” diye diye sorduğunu anlatan Bilgehan,şöyle dedi: 
“Velilerin, Milli Eğitim Bakanlığının yardım hattını aradığında ısrarla meslekliselerine yönlendirildiğini gördük. Genel liselerde okumak isteyenöğrencilerin ne yapacakları sorusunun yanıtını bakanlık yetkilileri bilebilmiyordu. Ne yapılacağını bakanlık yetkililerinin bile bilmediği bir ortamdavelilerin şaşkınlığı daha da büyüdü.”
 
SON KARAR:MESLEK LİSELERİ İÇİNDE GENEL LİSE SINIFI
 
Milli EğitimBakanlığı’nın son olarak meslek liseleri içinde genel lise sınıfları açmayıplanladığına ilişkin haberlere işaret eden Gülsün Bilgehan, şunları vurguladı:
 
 “Bu kararın da kesin olup olmadığı, değişipdeğişmeyeceği belli değil. Önce genel liseleri kapatıyoruz, hepsini Anadolulisesi yapıyoruz denildi. Şimdi de imam hatiplerin ve meslek liselerinin içindegenel lise sınıfları açmayı planlıyorlar. Önce 4+4+4’le bütün okullara imamhatiplerde görülecek dersler koydular, şimdi imam hatiplere genel lisesınıfları açıyorlar. Önceden eğitim yapboza döndü diye kızardık. Artık eğitim,AKP’nin bozup yeniden yapamadığı bir hal almış durumda.”



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.