Üniversitede Skandal İlan
'02.08.2013'
haber detay
Üniversitede Skandal İlan
Öğretim üyesi arayışı olan üniversiteler, bu ihtiyaçlarını, Basın İlan Kurumu aracılığı ile verdikleri ilanlar aracılığı ile karşılamaya çalışır. İlanlarda, aranan öğretim üyesinin taşıyacağı özellikler ayrıntılı bir biçimde yer alır. Bu durum çoğu zaman, üniversitenin sınırlı imkânlarından kaynaklanır. Ancak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin bugün yayımlattığı ilanda büyük bir skandala imza atıldı. İlanda alınacak öğretim üyelerinin adı da yer aldı. Üstelik isimlerin yanında çeşitli notlar
 
 
 
Rize’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi adına bugün bir ilan yer aldı. İlan Basın İlan Kurumu aracılığı ulusal bir gazetede yer aldı.  İlanda, Tıp, Mühendislik, Fen Edebiyat Fakültesine 1’er, Su Ürünleri Fakültesine ise 2 doçent; İlahiyat Fakültesine ise 1 Yard. Doç. alınacağı kişi isimleriyle ilan edildi. İlanda, kriterler yerine doğrudan alınacak akademisyenlerin isimleri yer aldı.
 
 
 
Örneğin Tıp Fakültesi için aranan öğretim üyesinin karşısına Ahmet Pergel ismi yer alıyor. Pergel’in isminin yanında ise “Doçentliği alamadı sorulacak” notu bulunuyor. Yine Fen Edebiyat Fakültesi’ne alınacak öğretim üyesinin karşısında ise Murat Tomakin’in adı yer alıyor. Tomakin’in isminin yanına ise “İzinli” notu düşülmüş.
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.