Başarılı Çocukların Hediyesi İstanbul Gezisi
'29.07.2013'
haber detay
Başarılı Çocukların Hediyesi İstanbul Gezisi
Türkiye’nin 7 bölgesindeki 7 şehrinden İstanbul’a gelen 6 ve 7’inci sınıf öğrencileri bir hafta boyunca geziden spora, sanattan tarihe kadar birçok aktiviteye katıldı.
 
 
 
 
Onlar Türkiye’nin çeşitli illerinde yaz tatillerinde deniz yerine tarlaya, işe gidiyor, ailelerine destek veriyorlar. Türkiye’nin 7 bölgesi ve 7 ilinden seçilen başarılı 56 öğrenci, Robert Koleji Mezunlara Derneği evsahipliğinde “Türkiye’nin 7 rengi” projesiyle İstanbul’da buluştu. Akademik ve ders dışı alanlarda başarılı ancak maddi durumu kısıtlı 6 ve 7’nci sınıf öğrencileri bir hafta boyunca kentte geziden spora, sanattan tarihe kadar birçok aktiviteye katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin destek verdiği çalışma ile bugüne kadar toplam 341 çocuğa ulaşıldı. İlk defa şehre gelen gençlerle konuştuk; hayallerini ve duygularını dinledik. 
14 yaşındaki Adıyaman Besni Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Çiğdem, İstanbul’a gelirken birçok ilki birarada yaşadı. İlk defa uçağa bindi, İstanbul’u ilk defa gördü, film çekti, dans etti ve çeşitli etkinliklere katıldı. İstanbul’a geleceğini duyduğunda neler hissetdiğini ise, “Öğretmenlerim İstanbul’a gideceksiniz dedi, ilk duyduğumda şaka yapıyor sandım ama geldik” sözleriyle özetledi.
 
Yaz tatilinde lokantada çalışıyorum
 
Tatil dönemlerinde lokantada çalışıp ailesine destek olduğunu anlatan Halil İbrahim Çiğdem’in annesi ev hanımı babası memur. Ablası hemşirelik okumuş ama çalışmıyor. 12 yaşındaki erkek kardeşi sara hastası ve önümüzdeki dönem 6’ıncı sınıfta okuyacak. 
Annesi hasta olduğu için 12 yaşındaki erkek kardeşiyle kendisinin ilgilendiğini anlatan Halil İbrahim Çiğdem, nasıl bir öğrenci olduğunu boş zamanlarında neler yaptığını şöyle anlattı: “Kardeşimle boş zamanlarımızda mahalleye çıkıp top oynuyoruz, ödevlerine yardım ediyorum. Okula devamsızlık yapmıyorum, üstün başarı belgesi ve takdir alıyorum. Boş zamanlarımda biraz televizyon izleyip uyuyorum çok ders çalışmıyorum. Ben öğretmenlerimi derste dinlerim, göz teması kurarım. Onların anlattıklarını okulda tekrar ederim. Yazları bir lokantada garson olarak çalışıyorum. Günlük 15 lira kazanıyorum. Devletten bir yardım almıyoruz. Kazancımı babama veriyorum ve ihtiyaçlarımızı alıyoruz. Bir tek amacım var o da doktor olmak. Kanserli hastaları iyileştirmek ve ülkemi kötü şeylerden uzaklaştırmak hedefim. Okulda öğretmenlerim İstanbul’a gideceksiniz dedi, ilk duyduğumda şaka yapıyor sandım ama geldik. İlk defa uçağa bindim ve bu şehri gördüm. Burada çok farklı eğlencelere katıldık, oyunlar oynadık minyatürleri gezdik, resimleri boyadık, film çektik ama en çok dans etmeye sevdim. Darbuka çalınca çok eğlendim. Bizlere çok güzel davrandılar, geri döndüğümde buranın harika bir şehir olduğunu anlatacağım arkadaşlarıma. Bir gün dinlendikten sonra hemen işe başlamam gerekiyor. Okullar açılıncaya kadar gitmeliyim.
 
Diğer öğrencilerin izlenimleri ise şöyle:
 
Her gün 300 soru çözüyorum
Sevilay Varlı (13, Adıyaman Besni Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi): Babam terzi annem ise ev hanımı parasal olarak çok iyi durumda değiliz ben de çok çalışarak başarı kazanıp psikiyatri doktoru olmak istiyorum. Sorunları olan insanlara yardım ederek onları hayata bağlamak hedefim. Her gün programlı olarak 300 soru çözüyorum. Alıştığım için zorlanmıyorum. İlk defa İstanbul’a geldim, herkes bizimle çok ilgilendi.
 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.