MEB KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMASIN
'26.07.2013'
haber detay
MEB KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMASIN
 
Ak Parti hükümetinin eğitim alanında planlama eksikliğinden kaynaklanan sorunları bitmek tükenmek bilmiyor. Kesintili eğitim nedeniyle okul dönüşümleri, liselerin anadolu ve meslek liselerine dönüşümleri, SBS bilmeceleri, öğretmenlerin yer değiştirmeleri, yönetici atamanın belirsizliği gibi birçok sorun devam ederken, yeni sorunlara yelken açmak doğru yaklaşım olamaz.
 
 
 
 
 Eğitimde ciddi reformlar yapılmış olsa da planlama yetersizliği hiçbir sorunu çözüme kavuşturamadı. Her yıl denenip tecrübe edilmeye çalışılan yeni uygulamalar eğitimcileri canından bezdirdi. Reforma en fazla ihtiyacın olduğu alan olan eğitim sistemimiz, yöntem yanlışlıklarından dolayı “aman ha dokunma” denilecek noktaya geldi.
Taşra rotasyonunun ruhuna karşı değiliz. Ancak yönetmeliğe bakıldığında insanların mengeneye alındığını görüyorsunuz. Alt görev olmaz, müktesep haklar sayılmaz, ilden ile, ilçeden ilçeye gibi hareket alanını daraltan düzenlemelerin ne anlama geldiğini merak ediyorum.
Rotasyon uygulamasının eğitimin sorunlarının zirve yaptığı bir döneme getirilip, bir ay gibi kısa bir süre içerisinde neticelendirilme hedefi, insan onurunun ve aile hayatının ciddi zarar görmesi anlamına gelir. Bu durum eğitimle bağdaşmaz. Bu işin yönetmeliği geçen yıl çıkarılıp, bu yılda uygulamaya konulacağı deklere edilmiş olsaydı daha metodolojik olurdu. İnsanlar aileleri ile ilgili planlarını ona göre yapar, şimdi ki serzenişlere de aldırış edilmezdi. Yine il müdürlükleri de planlamalarını ona göre yapar işleyiş zarar görmezdi. Efendim, 652 sayılı KHK çıkalı iki yıl gibi bir süre oldu, bu durum belliydi denilse de yönetmeliğin çıkmamış olması insanları rehavete itti. Bir yıl önce çıkartılmış yönetmelik olsaydı bu süreçte yargıdan vize almış olur, sorunsuz şekilde uygulamaya geçilebilirdi.
MEB ne olursa olsun insanlara bayramı zehir etmeden bu işi yapmalıdır. Bunun için kısmi erteleme dahil ihtimaller gözden geçirilmelidir.
 
Emrullah AYDIN
Eğitim Bir Sen stanbul 1 Nolu Şube Başkanı



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.