BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİNİN NORM KADRO PROBLEMİ VAR
'26.07.2013'
haber detay
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİNİN NORM KADRO PROBLEMİ VAR..Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında, uzun zamandır uygulanan ancak yerini Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliğine bırakan, formatör öğretmenlikle ilgili temel sorunlar Ankara Milletvekili Prof. Dr. Zühal TOPÇU tarafından soru önergesine konu edildi.
 
 
 
 
 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLERİNİN NORM KADRO PROBLEMİ VAR...Önerge metni:
“1993 yılından beri 19 yıldır okullarda Formatör Öğretmen Görevlendirilmesi yapılmaktadır. 2012 yılında çıkarılan yönetmelikle Formatör Öğretmenliğinin adı Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği olarak değişmiştir. Okulda bilişim öğretmeni yoksa diğer branşlardan görevlendirmeler yapılmıştır.
Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Görevlendirilmesi kapsamında okulda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni yoksa, 100 saatlik kurs karşılığında diğer branşlardan görevlendirmeler yapıldığı da göz önüne alındığında:
Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği ile ilgili olarak:
1. En az 3024 saatte yetiştirilen Bilişim Teknolojileri öğretmenleri yerine 100 saatlik kurs ile yetiştirilen diğer branşlardaki öğretmenler neden Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni olarak alındılar?
2. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin norm kadro problemi bulunmaktadır. Bu branştaki öğretmenlerin istihdamları ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Varsa nerede istihdam etmeyi düşünüyorsunuz?
3. 2012-2013 Öğretim yılında kaç Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Görevlendirilmesi yapılmıştır?
4. 2012-2013 Öğretim yılında asıl branşı Bilişim Teknolojileri olmayıp kurs alarak Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği yapan öğretmenlerin toplam sayısı kaçtır?
5. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği Görevlendirilmesi yapılıp da farklı branştan olan öğretmenlerin branşlarına göre istatistiki dağılımı nasıldır?”



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.