Rehber Öğretmenden Yoksun Onbinlerce Öğrenci Heder mi Olacak?
'25.07.2013'
haber detay
Rehber Öğretmenden Yoksun Onbinlerce Öğrenci Heder mi Olacak?
Felsefe grubu mezunlarının Rehber öğretmen olarak atanması konusunda her gün yüzlerce elektronik posta alıyoruz. Felsefe grubu öğretmenlerinin çağrısını haklı buluyor musunuz?
 
 
 
 
 
REHBER ÖĞRETMENDEN YOKSUN ONBİNLERCE ÖĞRENCİ HEDERMİ OLACAK?

 
 
 
Tüm genel liseler Anadolu Lisesi ne dönüştürülmüşken, ilköğretimde SBS kaldırılırken, YGS-LYS de öğrencilerin yaptığı netler ve başarısızlıkları bu kadar aleniyken halen 16.900 rehber öğretmene ihtiyaç varken, daha önce rehber öğretmenliğe atanan Felsefe grubu öğretmenlerinin başarılı çalışmaları ortadayken öğrenciler rehber öğretmenlerine kavuşmak için en az 10 yıl daha beklemek zorunda mı kalacaklar?
Hizmetiçi eğitim kursuyla Felsefe grubu mezunlarına Özel öğretim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev alma yetkisi veren Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı vermekle rehber öğretmenlik alanına kaynak teşkil edecek bir bölüm olduğumuzu ve 3. öncelik hakkıyla devlet okullarına atamamızın yapılabileceğinin hukuki dayanağını oluşturmuştur. Hal böyle iken biz Felsefe grubu öğretmenleri her yıl 150 atama kontenjanından bıkmış bir halde TTK nın 80. maddesinde 2013 yılı için lehimize değişiklik yapmasını beklemekteyiz. 
Gerek dershanelerin kapanacak olma söylemleri, gerek dershane gerekse özel okullarda full+full mesai ve düşük ücretle çalıştırılma şartları artık bıçağın kemiğe dayandığının en büyük göstergesidir.Bizler yani Felsefe Grubu öğretmenleri artık özel sektöre (okul-dershane ve rehabilitasyon mekz) hediye edilmek istemiyoruz.Birileri psikolog ve pdrci bulamıyor diye özel sektöre rehberlik sertifikası adı altında altın tepside hediye olarak sunuluyoruz. Madem bizde bu yeterliliği ve liyakati özel sektör için gören MEB yetkilileri, yeterlilik şartları sadece KPSS olan devlet okullarına da biz Felsefe Grubu öğretmenlerini 3. öncelik hakkıyla yan alan olan Rehber öğretmenlik alanına atamak zorundadır..
Madem özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine atama olurunun verilmesi artık biz felsefe grubu öğretmenleri için mümkünse MEB yetkililerinin de en az özel sektörü düşündüğü gibi asli görevleri olan devlet okullarını da düşünerek TTK nın 80. maddesinde 2013 yılına mahsus olmak üzere yan alan seçeneğini derhal gündemlerine almaları gerekmektedir.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz de barış süreci kapsamında ekonomik kalkınmadan önce eğitim alanında bir kalkınmanın yapılması ilk ve en acil çözülmesi gereken meseledir. Haber sitelerinde rastladığımız şiddet, taciz, tecavüz gibi vakaların tamamına yakını savunmasız ilköğretim düzeyindeki çocuklarımızı hedef almaktadır. Geçmişte bununla ilgili bir vakayı hatırlatmak isterim 2010 yılında Siirt te yaşanan bir tecavüz olayı (http://www.kanalturk.com.tr/haber-detay/25491-siirt-te-tecavuz-suskunlugu-haberi.aspx) . Bu olayı ortaya çıkaran bir rehber öğretmen..Hatta felsefe grubu mezunu olarak rehber öğretmenlik yan alanına atanan bir arkadaşımız böylesine önemli bir sorunu Türkiye’nin gündemine taşımış ve suçluların ortaya çıkmasını sağlayarak yeni vakalarında önüne geçilmiştir. 
Bu ve bunun gibi isimlerini sayamayacağımız nice bölümdaşlarımız yan alan olarak rehber öğretmenliğe atandıkları illerde, ilçe ve köylerde ; doğu batı ayrımı yapmadan en ücra yerlerde görevlerini layıkıyla yerine getirmektedirler. Bizlerde 2013 yılını kapsayacak bir düzenleme yapılmasını ve bazılarının tercih yapmaktan bile kaçındığı doğu illerinde rehber öğretmen bekleyen çocukların yüksek menfaatinin göz ardı edilmemesini istiyor , bekliyor ve ısrarla talep ediyoruz.
Teknik ve Meslek öğretmenliklerine mühendis olma fırsatının verildiği , sınıf öğretmenlerinin ve pdr mezunlarının zihin engelliler öğretmeni olduğu 2013 yılında , Felsefe grubu mezunlarının da Rehber öğretmen olarak atanması verdiğim diğer örneklerden daha gerçekçi daha acil ve daha zorunludur..
Saygılarımızla…Atama Bekleyen Felsefe Grubu Öğretmenleri
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.