Alanya, Açıköğretim Sınav Merkezi Oldu
'23.07.2013'
haber detay
Alanya, Açıköğretim Sınav Merkezi Oldu
Anadolu Üniversitesi, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nden sonra Türkiye’nin 2’nci ilçe açık öğretim sınav merkezini Alanya’da açtı.
 
 
 
 
 
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nden sonra Antalya’nın Alanya İlçesi’nin de sınav merkezi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kerim Banar, “Alanya ile birlikte bu yıl 5 ilçe daha sınav merkezi olacak” dedi.
Daha önce sınavlar için yılda 4 kez Antalya il merkezine gitmek zorunda kalan ve Alanya’da yaşayan Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, sınav merkezlerini değiştirerek 2013-2014 eğitim öğretim yılında Alanya’da sınava girebilecek.
 
 
 
 
5 ilçe sınav merkezi olacak
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu ziyaret eden AÖF Dekanı Prof. Dr. Kerim Banar, en yakın sınav merkezi Antalya’ya 130 kilometre uzaklıkta bulunan Alanya’yı sınav merkezi yapmaya karar verdiklerini söyledi. Alanya ve çevre ilçelerin öğrenci potansiyeli açısından da dikkati çektiğini belirten Banar, “Kocaeli’nin Gebze İlçesi’nden sonra Antalya’nın Alanya İlçesi de sınav merkezi oldu. Alanya ile birlikte bu yıl 5 ilçe sınav merkezi olacak. 2013-2014 yılından itibaren öğrenciler Alanya’da sınava girebilecek” dedi. 
2012- 2013 eğitim öğretim yılında kredili sisteme geçtiklerine işaret eden Banar, “Öğrenciler güz döneminde ve bahar döneminde 2’şer kez, toplam 4 kez sınav için Antalya’ya gidiyorlardı. Bundan sonra öğrenciler Antalya’ya gitmeden Alanya’da sınava girecekler. Alanya’da oturan bir öğrenci, eğer Antalya’da sınava girmek istiyorsa orada serbestlik var. Tercihi tamamen öğrenciye bırakıyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
Okulları sınav koordinatörü belirleyecek
Sınav düzenlenecek okulların sınav yapılan illerdeki sınav koordinatörü tarafından belirleneceğini kaydeden Banar şöyle dedi:
“İllerdeki rektörler bir sınav koordinatörü belirliyor. Tüm yetki sınav koordinatöründe oluyor. Sınav koordinatörü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışıyor. Uygun okulları onlar belirliyor. Bir sınav organizasyonumuz yaklaşık 75 gün sürüyor. 13 bin soru, 3,5 milyon sınav kağıdı ve 3,5 milyon soru kitapçığı hazırlanıyor. Biz hizmeti öğrencinin ayağına götürmeye gayret eden bir üniversiteyiz. Öğrenciyi mağdur etmeden, ona ekstra bir yük getirmeden yüksek öğretim imkanı sağlamaya çalışıyoruz.” 
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Alanya’yı sınav merkezleri arasına dahil ederek Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin ulaşım ve konaklama maliyetlerini ortadan kaldıran Anadolu Üniversitesi’ne teşekkür etti.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.