Lisans Tamamlamada Süreç Nasıl İşleyecek! İşte Lisans Tamamlanacak Tüm Bölümler
'19.07.2013'
haber detay
Lisans Tamamlamada Süreç Nasıl İşleyecek! İşte Lisans Tamamlanacak Tüm Bölümler
Türk Sağlık-Sen' hangi ön lisans programının hangi lisans alanında lisans tamamlama yapılmasının öngörüldüğü listeyi yayınladı.
 
 
 
 
2009 yılında faaliyete geçen Ön lisans mezunu hemşire, ebe, sağlık memurları ve sağlık eğitim enstitüsü mezunlarına tanındığı gibi bir lisans tamamlamanın tüm çalışanlar için hayata geçirilmesi amacıyla Sağlık Bakanı, ve Bakanlık yetkilileri olmak üzere tüm taraflarla görüşmekteyiz. Lisans tamamlama için Sağlık Bakanlığı ile Üniversitelerin çalışmalar ve görüşmeler yaptığını da biliyor ve takip ediyoruz. Öncelikle belirtmek gerekir ki Erzurum Atatürk Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı arasında 2009 yılındaki gibi Lisans tamamlamanın tüm detaylarını düzenleyen bir protokol imzalanmamıştır.
Üniversitelerinin Rektörleri ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun’un imza altına aldığı “Sağlık Alanları Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. Söz konusu işbirliği protokolüne göre uzaktan eğitim veya açıköğretim yoluyla lisans tamamlama yapılması hedeflenmektedir. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavına girilerek lisans tamamlama yapılması öngörülmektedir.
 
 
 
Lisansı olmayan ve herhangi bir lisans alanına dikey geçiş yapamayanların ise sağlık kurumları işletmeciliğinde lisans tamamlama yapması planlanmaktadır.
 
 
 
Söz konusu işbirliği protokolü YÖK’e gönderilmiş olup bu konuda YÖK’ün yapacağı değerlendirme ve tasarruflar beklenmektedir. YÖK’ün de vereceği kararın ardından Üniversiteler ve Sağlık Bakanlığı Lisans tamamlama protokollerini imzalayacak kimin hangi alanda, hangi dersleri alacağı, nasıl lisans tamamlanacağı ve ne kadar ücret ödeneceği gibi tüm detaylar belirlenecektir.
 
 
 
Bu noktada özellikle dikkat çekmek isteriz ki tüm bu belirttiğimiz düzenlemeler lisans tamamlamada son karar haline gelmiş değildir. Sadece eğitim işbirliği protokolünde yer almaktadırlar.
 
Tüm çalışanların sınavsız olarak tıpkı 2009 yılındaki lisans tamamlamada olduğu gibi lisans tamamlama hakkına kavuşması ana talebimizdir. Bu konuda YÖK ve Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunulmaya devam edilecek ve çalışanlar bilgilendirilecektir.
Çalışanların doğru bilgilendirilmesi adına yaptığımız bu açıklamanın sonunda ise Söz konusu işbirliği protokolünde hangi ön lisans programının hangi lisans alanında lisans tamamlama yapılmasının öngörüldüğü listeyi yayınlıyoruz.Türk Sağlık-Sen



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.