Son Dakika...LYS Sonuçları Açıklandı
'02.07.2013'
haber detay
Son Dakika...LYS Sonuçları Açıklandı
Milyonlarlarca öğrencinin merakla beklediği LYS sonuçları açıklandı.
 
 
 
ÖSYM, üniversiteye girişte ikinci basamak sınavı olan ve 15- 16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) sonuçlarını, sınavdan sadece 7 gün sonra rekor denebilecek bir hızla açıklandı.
 
 
 
 
ÖSYM’den yapılan açıklamada, bugün saat 13.00’da ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in 2013 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınavları hakkında değerlendirmelerde bulunacağı basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. YGS sonuçları Nisan'da Bilkent Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklanırken LYS için yine 5 yıldızlı Rixos Otel tercih edildi.
 
 
 
 
Yaklaşık 1 milyon adayın katıldığı LYS’lerin sona ermesinin ardından ÖSYM, adayların üniversite tercihlerini yaparken inceleyecekleri ve yardım alacakları 2013 ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu internet sitesinde yayımlamıştı. ÖSYM, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin 15- 25 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapabileceklerinin öngörüldüğünü bildirmişti.
 

 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.