Atanamayan Öğretmenlerden Bakan Şahin'e Açık Mektup
'29.06.2013'
haber detay
Atanamayan Öğretmenlerden Bakan Şahin'e Açık Mektup
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN’e Açık Mektup;
 
 
 ''Sayın Bakanımız; Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakalığın’da memur, hizmetli vs. kadrolarında yıllarca kurumumuza hizmet vermiş öğretmenlik mezunu personelleriz. Kurumumuzda öğretmen kadrosuna geçebilmek için can atıyoruz ancak unvan değişikliği sınavına girmemiz gerekmektedir. Maalesef unvan değişikliği sınavı en son 4 yıl önce açılmış olup halen sınav için yeni yönetmelik bile yayınlanmamıştır.
 
 
 
 Kurumumuzun öğretmen ihtiyacının olduğunu Milli Eğitim Bakanlığından kurumlar arası atama yoluyla ve 4/B statüsünde öğretmen alımlarıyla anlıyoruz. 4/B statüsünde sözleşmeli öğretmen alımında mülakatta adayların kurum hakkındaki bilgileri ölçülmüştür ayrıca kurumlar arası gelen öğretmenlere ne bir sınav ne de bir mülakat yapılmıştır. Biz bu kuruma yıllarca emek veren öğretmenlik mezunu memurlar olarak dört gözle unvan değişikliği sınavının açılmasını beklerken diğer taraftan hiçbir sınava tabii tutulmadan kurum hakkında hiçbir bilgi sahibi olmayan öğretmenlerin alınması bizleri çok derinden üzmüştür.
 
 
 
     Yukarıda belirtilen gerekçelerle sizlerden talebimiz;
1-      Kurumumuzun öğretmen ihtiyacını öncelikle kurum içinde memur, hizmetli, vs. kadrolarında görev yapan öğretmenlik mezunu personellerden özellikle kurum hakkında da bilgi sahibi olmaları gerekçesiyle karşılanmalıdır.
2-      Unvan değişikliği sınavının ne zaman yapılacağı hakkında henüz ne bir yönetmelik yayınlamıştır ne de bir takvim belirlenmiştir. Kurum içinde görev yapan öğretmenlik mezunu memurları da kapsayacak şekilde bir unvan değişikliği sınavının bir an önce yapılması gerekmektedir.''
                                                                                
 
 
 
Öğretmenliğe Geçmek İsteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personeli
 
 
EĞİTİM AJANSI



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.