82 Genç TEV Bursuyla Yurtdışında Geleceğe Hazırlanacak
'20.06.2013'
haber detay
82 Genç TEV Bursuyla Yurtdışında Geleceğe Hazırlanacak
Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013-2014 öğretim yılında 82 genci daha yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi için yurt dışına gönderiyor.
 
 
 
Bursu almaya hak kazanan 82 yeni bursiyerin tanıtım toplantısında konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV'in 46 yıl önce 4 Mayıs 1967'de merhum Vehbi Koç önderliğinde eğitime gönül veren 205 Türk aydını tarafından kurulduğunu, Vakfın bugün de aynı kararlılık ve adanmışlıkla Türkiye'nin aydınlık geleceğini için eğitime katkı verdiğini söyledi. Koç, Vakfın kuruluşundan bu yana, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan teknik ve endüstri meslek lisesi, meslek yüksekokulu, yüksekokul, üniversite, master ve doktora öğrencilerine verdiği 200 bin bursla çağdaş ve büyüyen Türkiye'ye sağladığı desteği sürdürdüğünü dile getirdi.
 
Koç, "Türk Eğitim Vakfı, geleceğimizin liderlerini desteklemek üzere, 2007 yılından itibaren 'TEV Üstün Başarı Bursu' vermeye başlamıştır. Halen 216 öğrenci TEV Üstün Başarı Bursu almaktadır. Üniversitede ilk 2 bine giren ve liderlik vasıfları olan öğrenciler arasından seçilen Üstün Başarı Bursiyerleri, ayrıca çeşitli sosyal etkinliklerle de desteklenmektedir" dedi.
 
9 ülke ile işbirliği yapan tek sivil toplum kuruluşu
 
Koç, TEV'in 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye'nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst lisans eğitim imkanı sağlamak için dokuz ülke ile işbirliği yapan Türkiye'deki tek sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.
 
Bursiyerlerimize 3 milyon dolarlık katkıda bulunuyoruz
 
Bugün yurt dışında 102 gencin eğitimlerine devam ettiğini hatırlatan Koç, "Bu yıl da 82 başarılı gencimiz yurt dışına yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine gönderilmek üzere seçildi. Böylece, bu öğretim yılında toplam 184 gencimiz yurt dışı burslarımızdan yararlanacak. Yurt dışı yüksek lisans ve üst lisans yapan gençlerimize Türk Eğitim Vakfı olarak her yıl toplam 1,5 milyon dolarlık burs fonu ayırıyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların da destekleriyle yurt dışı bursiyerlerimize 3 milyon dolarlık bir katkıda bulunuyoruz" dedi.
 
Toplantıda konuşan TEV Genel Müdürü M. Yıldız Günay da "Hayatınızın yeni bir dönemine giriyorsunuz. Bundan sonra yaşam başarınızı inşa etmeye başlayacaksınız. Sahip olduğunuz değerler taşıdığınız enerji ve örnek yaşam başarınızla ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza olan inancımız sonsuz. Size inanıyor ve güveniyoruz. TEV olarak her zaman yanınızda olacağız" dedi.
 
Dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim imkanı
 
TEV kaynaklarından master öğrenimi için ABD'ye 6, İngiltere'ye 2, TEV-İngiltere Hükümeti Chevening burslarından İngiltere'ye 5, TEV-DAAD burslarından Almanya'ya 40, TEV Fransız Büyükelçiliği burslarından Fransa'ya 5, TEV-Garring Vakfı Burs Fonu'ndan Danimarka'ya 2, TEV-IE Business School Madrid burslarından İspanya'ya 2, TEV-TOFAŞ Burs Fonu'ndan İtalya'ya 2, TEV-TÜSİAD 40.Yıl Burs Fonundan İngiltere'ye 1 genç ayrıca doktora öğrenimi için TEV-SINGA burslarından Singapur'a 15 genç ile araştırma çalışmaları için Dr. Orhan Birman Burs Fonu'ndan ABD'ye 2 uzman tıp doktoru gönderilecek.
 
1967 yılından bu yana Türkiye'nin eğitimine destek veren vakf 2013-2014 öğretim yılında yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 82 yeni bursiyerin tanıtım toplantısı  Mecidiyeköy Divan İstanbul Ctiy'de yapıldı. Toplantıya TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, TEV Genel Müdürü M.Yıldız Günay, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, Fransa İstanbul Başkonsolosluğu Üniversiteler İşbirliği Ateşesi Valerie Le Galcher Baron'un yanı sıra bursiyerler, bağışçılar ve TEV gönüllüleri katıldı.
 
DHA



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.