ÖSYM, Sınavlardan Ne Kadar Kazanıyor?
'19.06.2013'
haber detay

ÖSYM, Sınavlardan Ne Kadar Kazanıyor?

Ekmeğini sınavlardan çıkaran ÖSYM, yeni gelir kaynağından istediğini elde edememiş görünüyor.

 

 
 
 
Her yıl YGS, LYS, KPDS başta olmak üzere onlarca sınav düzenleyip milyonlarca kişiyi test eden ÖSYM’nin çeyrek milyar liraya yakın gelirlerinin kaynağı da bu sınavlar. Ancak ÖSYM yeni gelir kaynağı yaratma konusunda fırsatı kaçırmıyor. Son gelir kaynağı gazete ve televizyonlar oldu…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zira ÖSYM, aldığı bir kararla bu yıl sınav sonuçlarını gazetelerinde ve TV’lerinde yayımlamak isteyenlerden “150 bin lira getiren soruları yayınlar” dedi.
 
Her bir TV kanalı ya da gazetelere 150 bin liraya satılacağı açıklanan sınav sorularından ÖSYM istediğini alamayacak görünüyor. Zira TV’ler sorulara ilgi göstermezken görebildiğim kadarıyla bir tek TRT yayımladı. Gazeteler arasında sadece Zaman ve Sabah satın aldı. Bu da 300 bin lira anlamına geliyor.
 
ÖSYM yönetimi belli ki “Madem gazete ve televizyonlar para kazanıyor ben niye bedava vereyim” demiş. Ancak bu işten rantı önlemenin yolu; “Ben de ortak olayım olmalı mı sizce!” Bu sınav soruları ÖSYM’nin kendi internet sitesinden yayınlanıp bu rantın önüne geçilemez mi?
 
Bu arada ÖSYM’nin geçen hafta başlayan ve bu hafta sonu bitecek Lisans Yerleştirme Sınavı’ndan (LYS) elde edeceği gelir 50 milyon 780 bin lira olarak hesapladık. ÖSYM’nin sadece 5 sınavdan elde ettiği gelir 100 milyon lirayı buluyor. Yıllık geliri ise çeyrek milyar lirayı buluyor.
 
 
Manşet.at



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.