Eyüboğlu’ndan bir ilk daha
'12.06.2013'
haber detay
Eyüboğlu’ndan bir ilk daha: Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonunda Eyüboğlu,
Dünya Birincisi oldu. 
 
 
Eyüboğlu öğrencileri, Amerika’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu Destination ImagiNation’da (DI) Türkiye’yi başarıyla temsil ederek Dünya Birincisi oldu. Bu sonuçla, Destination ImagiNation’da (DI) ilk kez bir Türk takımı Dünya Birincisi olma başarısını gösterdi.
 
 
ABD’nin Tennessee eyaletinde düzenlenen dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu Destination ImagiNation’ın dünya finallerinde Eyüboğlu Eğitim Kurumları öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Dünya Birincisi oldu. Eyüboğlu Çamlıca İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri; Deniz Terzioğlu, Ege Akyar, Alper Filik, Ceren Altıntaş, Nehir Özdemir ve danışman öğretmenleri Duygunur Şahin Arslan’dan oluşan “Very Important Children (VIC)” isimli takım, dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan 1.200 takım arasından sıyrılarak Dünya Birincisi olma başarısını gösterdi. 
 
Eyüboğlu öğrencileri Amerikalı ve Kanadalı rakiplerini geride bıraktı. 
Eyüboğlu öğrencileri, aldıkları uluslararası eğitimin bir parçası olan yaratıcılık, liderlik ve problem çözme becerilerinin sonucu ve yansıması olarak Destination ImagiNation dünya finallerinde, büyük bir başarı elde etti. Öğrenciler yarışmanın “Anlık Çözüm” bölümünde, jürinin kendilerine verdiği görevi, yaratıcı çözümleriyle çok kısa sürede yerine getirerek Dünya Birincisi oldu. 
 
Öğrencilerin başarılı performanslarında, aldıkları İngilizce eğitim de fark yarattı. Eyüboğlu öğrencileri dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonunda, İngilizce sunum becerileri ile Amerikalı, Kanadalı ve Avrupalı rakiplerini büyük farkla geride bıraktı. 
 
Öğrencilerinin yaratıcı düşünme becerilerinin gelişimine büyük önem veren ve bu konuda da bir ilke imza atarak, 2006 yılından itibaren müfredatında “Yaratıcılık” dersine yer veren Eyüboğlu Eğitim Kurumları; 2007 yılından bu yana Destination ImagiNation etkinlikleri kapsamında İstanbul’da düzenlenen DITURK ICC (Instant Challenge/Anlık Görev Yarışması) finallerine ev sahipliği yapıyor. 
 
İlk kez bir Türk okulu Dünya Birincisi oldu.
Amerika’daki yarışmaya, daha önce ülkelerinde gerçekleştirilen bölge finallerinde birinci olmayı başaran takımlar katıldı. Eyüboğlu Eğitim Kurumları, dünya finallerinde, Şubat ayında Robert Kolej’de gerçekleştirilen ve kendi kategorilerinde Türkiye Birincisi olan “Very Important Children (VIC)” ve “Veni Vidi Vici” isimli iki ayrı takımla yer aldı. 
 
Eyüboğlu “Very Important Children (VIC)” takımı yarışmaya katılan Türk okullar arasında en yüksek puanı alarak Dünya Birincisi olmaya hak kazanırken, diğer Eyüboğlu takımı “Veni Vidi Vici” de takım yarışmalarında son derece başarılı bir performans sergiledi. Dünya finallerinde Türkiye’yi Eyüboğlu’nun yanı sıra aralarında Robert Kolej ve Koç Özel Lisesinin de yer aldığı farklı kategori ve seviyelerde (ilkokul, ortaokul, lise) 16 Türk takımı temsil etti. 
 
Amerika’daki dünya finallerine on binlerce öğrenci katıldı.
20-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletinde, Tennessee Üniversitesinde düzenlenen Destination ImagiNation dünya finallerine, Amerika’nın 45 farklı eyaletinden öğrencilerin yanı sıra; Kanada, Büyük Britanya, Singapur, Brezilya, Çin, Polonya gibi çok sayıda ülkeden on binlerce öğrenci katıldı. 
 
Öğrencilerin yaratıcı düşünme, anlık problem çözme, grup çalışması ve liderlik becerilerini geliştirmeyi hedefleyen dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonu Destination ImagiNation Yarışması, Tennessee Üniversitesinin 15 bin kişilik salonunda gerçekleştirilen görkemli açılış töreni ile başladı. Yarışmada, dünyanın dört bir yanından gelen on binlerce öğrenci kazanmak için mücadele etti. 
 
Adeta bir festival havasında gerçekleşen ve son derece renkli görüntülerin yer aldığı etkinlikte öğrenciler iki ayrı yarışmada yaratıcı performanslarını sergiledi. Takımlar ilk olarak; bilim, teknik, güzel sanatlar, doğaçlama, inşa etme ve toplum hizmeti kategorileri arasından, kendi yarıştıkları kategoride belirlenen görev sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrenciler daha sonra Anlık Çözüm (Instant Challenge) Yarışması’nda, kendilerine jüri tarafından yarışma sırasında verilen problemi yaratıcı bir yöntemle çözmek için mücadele etti. 
 
“Öğrencilerimizi ve Türkiye adına yarışmaya katılan tüm ekipleri kutluyorum.” 
Yarışmada öğrencileri, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu ve Matematik Bölüm Başkanı Rüya Doğan da yalnız bırakmadı. Eyüboğlu Genel Müdürü Cenk Eyüboğlu, salondaki dev ekranda Türk bayrağı ile birlikte Eyüboğlu Eğitim Kurumlarının birinciliğinin ilan edilmesinden büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Cenk Eyüboğlu ayrıca “Kurum olarak öğrencilerimizin ve Türkiye’de yetişmekte olan genç kuşağın; yaratıcı düşünme, hızlı problem çözme, ekip çalışmasında uyumlu bireyler olma, güçlü yönlerini keşfetme ve ortaya koyma gibi becerilerini geliştirmelerine her zaman destek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlk kez bir Türk takımı Destination ImagiNation’da Dünya Birincisi oldu. Öğrencilerimizi ve Türkiye adına yarışmaya katılan tüm ekipleri içtenlikle kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.” dedi. 
 
Destination ImagiNation’a katılan Eyüboğlu takımları ve öğrencileri: 
 
Eyüboğlu Çamlıca İlkokulu & Ortaokulu Takım Üyeleri: 
Takım Adı:  VIC (Very Important Children) 
Deniz Terzioğlu (4C), Ege Akyar (4C), Alper Filik (5E), Ceren Altıntaş (5B), Nehir Özdemir (4E) 
Danışman Öğretmen:  Duygunur Şahin
 
Eyüboğlu Çamlıca Ortaokulu Takım Üyeleri: 
Takım Adı:  Veni Vidi Vici
Ata Keskin (7F), Sarp Öğüt (7B), Mehmet Ali Makbuloğlu (6B), Mehmet Rahmi Eyüboğlu (6B), Alara Kalfazade (6F), Efe İlhan Ağca (6F), Eda Erbil (7C), Ege Yakar (6G) 
Danışman Öğretmen: Filiz Uz
 
Destination ImagiNation nedir?
Destination ImagiNation, okul eğitiminin yanı sıra, gençlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri basitten karmaşığa her türlü problemin çözümünde yaratıcılıklarını kullanmayı ve yaratıcı düşünceyi bir yaşam tarzı olarak benimsetmeyi hedefleyen, uluslararası alanda yaygın bir organizasyondur. Dünyanın en büyük yaratıcılık organizasyonunun Türkiye temsilcisi olan DITURK, her yıl ICC (Anlık Görev Yarışması) ve DAT (DITURK Avrasya Turnuvası) olmak üzere iki önemli etkinlik düzenliyor. 
 
1999 yılında kurulan ve normal eğitim sürecine paralel olarak, gençlerin yaratıcılıklarını daha çok kullanmalarını, geliştirmelerini ve günlük hayatta uygulama becerilerini artırmayı hedefleyen Destination Imagination, etkinlikleriyle her yıl dünyanın dört bir yanında 100 binden fazla öğrenciye ulaşıyor. Üye ülkelerin ve okulların katıldığı organizasyonların yerel turnuvalarında başarılı olan takımlar dünya finallerine katılmaya hak kazanıyor. Dünya finalleri her yıl Mayıs ayında Amerika’nın Tennessee eyaletinde, Tennessee Üniversitesinde gerçekleştiriliyor. 
 
 
 
 
 



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.